https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Razpisanih tisoč deficitarnih štipendij

22.03.2016 ob 13:45  

Od 15. februarja je na spletni strani Sklada za razvoj kadrov in štipendije objavljen razpis za Deficitarne štipendije, štipendije za dijake srednjih šol, katerih kader je ocenjen kot visoko iskan za obstoj in ohranitev posameznih gospodarskih panog.

Štipendije za deficitarne poklice so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Po lanskoletni zmedi z razpisom za Deficitarne štipendije, ko so se štipendije podeljevale po principu kdor prej pride, prej melje, so razpisni pogoji tokrat določeni jasneje. Rok za vložitev vlog je določen kot zaprti rok in začne teči v sredo, 15. junija, izteče pa se v torek, 20. septembra 2016.

Foto: Wikipedia

Pogoji za vložitev vloge so naslednji: Kandidat mora biti slovenski državljan ali imeti prebivališče v Sloveniji. V šolskem letu 2016/17 mora biti vpisan v 1. letnik enega izmed izobraževalnih programov srednje poklicnega izobraževanja iz priloge 1 razpisa, v 1. letnik mora biti vpisan pred dopolnjenim 22. letom starosti, 1. letnika pa ne sme opravljati ponovno. Ne sme biti v delovnem razmerju, vpisan v evidenco brezposelnih oseb ali prejemati kadrovske štipendije. Prednost bodo imeli kandidati, ki imajo višjo povprečno oceno v zaključnem razredu osnovne šole in višjo povprečno oceno izbirnih predmetov v zaključnem razredu osnovne šole.

Celotno besedilo razpisa in nabor deficitarnih poklicev je na voljo tukaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.