https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Moravskih Toplicah iskali rešitve za skupno ustvarjanje in premikanje meja

24.03.2016 ob 15:00  

Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje je včeraj organizirala posvet nevladnih organizacij Pomurja z naslovom »Ustvarjajmo skupaj in premikajmo meje«, ki je potekal v kongresni dvorani Hotela Livada v Moravskih Toplicah.

 

Namen posveta je bil, da skrbno načrtovane aktivnosti projekta Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja predstavijo nevladnim organizacij ter skupaj soustvarijo ustrezne predloge za doseganje razvojnih ciljev sektorja. Kot pravijo, se bo učinkovitost pokazala takrat, ko se bodo nevladne organizacije usmerile k skupnim ciljem.

S svojim delom sicer strmijo k hitrejšemu napredku nevladnega sektorja v regiji, da bo le-ta enakovreden partner, aktivno vključen v civilni dialog na lokalni ter regionalni ravni in kot tak prispeval k razvoju pomurske regije z novimi vsebinami, projekti in storitvami.

Posvet je potekal v dveh delih, pri čemer so se v prvem delu udeleženci podrobno seznanili s projektnimi aktivnostmi. Drugi del posveta pa je bil namenjen identificiranju potreb lokalnega okolja in nevladnega sektorja z namenom vključitve teh identifikacij v projektne aktivnosti. Dotaknili so se identifikacije lokalnih potreb, v občinah, kjer so sedeži upravnih enot, debatirali o lokalnih politikah, nadaljevali z čezsektorskim povezovanje, identificirali primere, kjer lahko nevladni sektor združi moči z javnim in zasebnim sektorjem, pereč in najbolj aktualen problem, financiranje nevladnih organizacij je zavilo v smer predloga, da bi lažje ustvarjali in delali dobro za lokalno skupnost, če bi projekti omogočali večletno financiranje ter se konstruktivno pogovarjali o storitvi, ki naj jih LRF za Pomurje identificira in ponudi NVO-jem v uporabo. Identificirani predlogi jim bodo v pomoč pri izvajanju projekta ter profesionalizaciji NVO sektorja ter krepitvi položaja v regiji.

S posvetom so zbrali informacije, ki bodo predstavljale ključni pomen za premike v razvoju, uveljavljanju sektorja pogojev za spodbudno okolje ter krepitev čezsektorskega povezovanja ter delovanja nevladnega sektorja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.