https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Pomurski zakon: Horvat apelira na ministra Počivalška za podajšanje roka za prejem ponudb

25.03.2016 ob 9:00  

Poslanec Jožef Horvat je včeraj ministru za gospodarski razvoj Zdravku Počivalšku napisal pismo, s katerim ga opozarja na nerazumne roke pri 8. javnem razpisu po Zakonu o razvojni podpori pomurski regiji. Poslanec NSi ministru predlaga podaljšanje rokov. Protestirala je tudi Pomurska gospodarska zbornica, začudeni in razočarani so tudi Pomurski gospodarstveniki.


18. marca je bil na portalu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo objavljen 8. Javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanje novih delovnih mest na območju izvajanja zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2017.

Rok za postavljanje pisnih vprašanj je bil določen do včeraj dopoldan do 10. ure, rok za prejem ponudb pa je 9. april 2016. V okviru razpisa je predvidenih 6 milijonov evrov, od tega polovica v letošnjem letu, polovica pa za prihodnje leto.

Horvat: Roki so prekratki

Kot je v protestnem pismu ministru za gospodarski razvoj Zdravku Počivalšku napisal poslanec NSi Jožef Horvat, ocenjuje, da je rok za postavljanje vprašanj prekratek, še posebej zato, ker ni bilo organiziranega informativnega dne. Zaradi tega ministru predlaga, da rok za postavljanje vprašanj podaljšajo vsaj do 9. aprila, rok za sprejem ponudb pa  do 23. aprila. Kot ob tem dodaja Horvat, bi bili tako spremenjeni roki gotovo sprejemljivejši za gospodarske subjekte, ki jim je razpis namenjen.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2016 ob 11:24 s. p. gost

      Zakaj se izpostavljaš (trgaš )???? Po drugi strani pa serjejo po tebi ! Naj CMC posranci apelirajo na ministra in se zavzemajo za našo regijo ---gospodarstvo !! Nihče drugi se ne izpostavlja , razen tebe , vračilo pa vidiš kakšno je . Naj se jebejo , po domače povedano !!!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2016 ob 12:24 gost

      SMC što pa ? Naš ati, keri je tam obična številka za dvigovanje rok, kak mu povejo ? Edijni prekmurec keroga se kaj čuje, ovo vse je samo nekša megla

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.03.2016 ob 18:42 d.o.o. gost

      s predhodnima komentatorjema se popolnoma strinjam , edini ki je imel kaj jajc je spizdo od SMC , še vedno pa je nekaj takšnih klimašov vključno z našim židanim !

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.03.2016 ob 19:22 NSI-krščanski gost

      Ka je pa napravo da je bil v vladi te se je tudi tak trgo za svoj žep ,kak v Muri ,super uspešen gospodarstvenik na jeziku v dejanjih pa lopovščina in samovšečnost pretvarjanje in potvarjanje .Uspeh je vidljiv pri njemi in pajdaših ,ostali pa itak vidimo on občutimo kak nan ide?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.03.2016 ob 21:26 arpad gost

      ka se drkate poslanci so bili kaj vredni v začetku osamosvojitve( mislin prekmurske), tisti so še nikaj napravli, se trgali za prekmurje, riktali denar, tou ka je zadnjij 12 let je propala investicija prekmurja, tej živijo na lovorikaj prvotnih, nej su sposobni, ka bi sunce pripelali v prekmurje, ka si nemu gučali o drugih stvareh, edino dolge jezike majo, ki pa nam nič ne pomenijo, mlatijo prazno slamo 100 na kvadrat, banda pokvarjena, žepe si napunijo nekaj let, za prekmurce je pa boli kurac

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.03.2016 ob 21:33 ilonka gost

      ka šče vrajžo mater ti Horvat napravu za našo pokrajino?Ge se vijdi?

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.03.2016 ob 0:30 mičo gost

      v cerkvi se ziher kaj vidi ka napravo horvatek :)

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.03.2016 ob 7:57 gost

      Nekateri osebki tu na portalu ste res bedni. Pa kaj vas sedaj moti ta zapis, po prebranem sodeč, je želel le dobro.... v tem primeru, ne morete preko osebnih zamer, ki v tem primeru nimajo nobene veze. Nekak se mi zdi, da niste ravno iz gospodarstva, ampak bistvo je, da nekaj napišemo, kajne.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.03.2016 ob 11:14 kodila gost

      Jouži, püsti naj gučijo. Šteri te poznamo, znamo ka ščeš samo dobro. Pa san nej iz tvoje politične opcije.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2016 ob 19:45 hotiza gost

        kodila ............ Tak se duvaš glij kak Horvatek napnjeni .Ka pa tij revček poznaš toga Horvateka ka se šlepa vsa jejta na državne jasli .

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.03.2016 ob 0:59 Ahmed gost

      Hotiza je itak Hrvaška..., tak ka tebi tej razpisi itak nikaj ne hasnijo :) Van de župan tak dosta zrihtal z madžarskij pejnez :)

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.03.2016 ob 15:42 kodila gost

      Ne duvan se ge nika, dragi hotižanec. Povedati ščen samo tou, ka se drüjgi Prejkmurci en d..k brigajo za nas. Či pa nešče samo vulou pokaže, pa že draplete ponjen.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.