https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

NAZDRAVJE na Razkrižju, Hodošu, v Črenšovcih in Veržeju

25.03.2016 ob 13:20  

Organizacije, ki so vključene v projekt NAZDRAVJE vas vabijo na različna srečanja zdravega in aktivnega življenja, ki jih organizirajo v bližnji prihodnosti. Projekt z naslovom: "Potenciali prebivalcev in institucij Pomurja v zmanjševanju zdravstvenih in socialnih neenakosti starejših v lokalnih okoljih" nagovarja neenakosti v zdravju, ki nastajajo ali se povečujejo zaradi razlik v socioekonomskem statusu in neprilagojenosti sistema ter ljudi na daljše trajanje življenja.

Projekt naslavlja tri izzive, ki izhajajo iz podaljšanega trajanja življenja prebivalcev Slovenije in sicer nepripravljenost na upokojitev ali življenje v starosti, nepovezanost sektorjev, ki skrbijo za starejše in starejših samih ter premajhna odzivnost oz. vključenost starejših v programe aktivnega staranja in preveliko breme in premajhna usposobljenost neformalnih oskrbovalcev starejših na domu. Vsi trije izzivi na dolgi rok povzročajo neenakosti v zdravju med starejšimi samimi in starejšimi ter ostalo populacijo.

Vodilni partner projekta je Center za zdravje in razvoj Murska Sobota, kot partnerji pa sodelujejo še: 

- Inštitut Emonicum, zavod za aktivno in zdravo življenje, Ljubljana
- Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS), Ljubljana
- Inštitut za trajnostni razvoj lokalnih skupnosti, Ljutomer
- Občina Razkrižje
- DOSOR, dom starejših občanov d.o.o. Radenci
- KUN Center za enake možnosti iz Norveške

 

Projekt je sofinanciran preko Programa Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014.

 

Razkrižje - 30.3.2016 in 1.4.2016

Črenšovci -  7.4.2016

Hodoš - 5.4.2016

Veržej - 13.4.2016

Vabila na vsa štiri srečanja so v priponkah:

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.