https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Sončen dan v Moščancih peljal pohodnike »z brejga na brejg«

Moščanci, 29.03.2016 ob 7:00  

KTD Moščanci je na velikonočni ponedeljek povabilo na velikonočni pohod »Z brejga na brejg«. Pohodniki so se zbrali pri gasilskem domu v Moščancih.

Velikonočni prazniki veljajo za praznike, ki na mizo prinesejo številne dobrote. Za boljše počutje pa je prav gotovo priporočljivo nekaj gibanja. Tega mišljenja so bili tudi pri KTD Moščanci, ki so na velikonočni ponedeljek pripravili že tradicionalni pohod "Z brejga na brejg". Pravijo namreč, da je pohajkovanje po lepi okolici v dobri družbi najboljši recept za to, da se ne bi praznični kilogrami preveč nabrali.

Vendar pa to ne pomeni, da bi pohodniki bili lačni. Prav nasprotno, za hrano in pijačo je bilo dobro poskrbljeno, saj je vse ob prihodu pričakala kava in čaj, na poti prigrizek in pijača, na koncu pa topla malica. Pohodniška pot je potekala po vaseh Moščanci - Košarovci - Kuštanovci - Moščanci. Udeležilo se ga je okoli sto pohodnikov. Pohod je bil vključen v program Pohodnika/ce po Goričkem v letu 2016 in Izkaznico pohodov po Občini Puconci v letu 2016.

Pohoda so se udeležili pohodniki vseh generacij, od najmlajših do najstarejših, ter tudi njihovi štirinožni prijatelji. Tako smo srečali tudi najstarejša pohodnika, ki prihajata iz drugega brega Mure. Oba sta stara blizu 80 let, ter pravita, da se z veseljem udeležujeta vseh pohodov, ki potekajo po Goričkem in tudi v ostalih delih Pomurja. In dodata, da je to odličen način druženja, saj se na vsakem pohodu veselita, da bosta spet srečala pohodniške prijatelje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2016 ob 9:57 vadarci gost

      Ha,ha pa so se eni nageli in napili za šenki ..Če bi morali iti 50 km bi šli samo ka bi se nageli

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2016 ob 12:20 gost

      Tij bi tudi lejko kaj organizero, nej pa štenkaš biti. Šenki pa je že davno mrlo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2016 ob 18:07 gost

      Prosim , da vse te predhodne bedastoče -nekulturne izpadke ZBRIJŠETE DOL !!!! Drugače pa pohod ob lepem vetrovnem vremenu ,po lepi poti. Manjkal je samo čebelar--seronja bedek !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.