https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Prvi paket izračunov dohodnine na pošto že ta teden

30.03.2016 ob 13:00  

Finančna uprava RS je že pripravila prvi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2015. Tako naj bi FURS prve odločbe začeli pošiljati že ta četrtek.


Kot so poročali na Žurnalu24, naj bi v aprilskem paketu prejeli informativne izračune dohodnine tisti zavezanci, ki ne uveljavljajo olajšav za vzdrževane družinske člane in tisti, ki nimajo dogodkov od opravljanja dejavnosti ali katastrskega dohodka.

V drugem paketu pa bodo zajeti vsi ostali zavezanci, tudi tisti, ki so hkrati vzdrževani družinski člani tisti, ki nimajo urejenega rezidentskega statusa. V tem paketu bodo zavezanci, za katere Furs v mesecu marcu še nima celotnih podatkov. Informativni izračun dohodnine se šteje za vročenega petnajsti dan od datuma odpreme.

Tako bo konec maja sledil še drugi paket informativnih izračunov. Slednjim bo rok za ugovor potekel konec junija. Najpozneje do konca julija bo Furs izplačal preveč plačano dohodnino. Prav tako do konca julija pa bodo morali zavezanci tudi doplačati premalo plačano dohodnino. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.