https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tudi v Puconcih so to soboto poskrbeli, da bo občina še naprej čista in urejena

Puconci, 03.04.2016 ob 9:00  

Pri gasilskem domu v Puconcih so se zbrali vsi Pucončarji in Pucončarke, ki so se tega dne odločili prispevati svoj delež k temu, da bo njihov kraj v prihodnje brez odpadkov ob regionalnih in lokalnih cestah, javnih poteh in javnih površinah. Tudi v ostalih krajih občine Puconci je dan potekal podobno.

Dejstvo je, da neodgovorneži še vedno mečejo smeti v naravo, namesto, da bi jih odlagali v koše za smeti. Čistilne akcije po krajih potekajo zdaj že vrsto let, a nekako vseeno zgleda, da se te slabe navade med ljudmi ne gre dokončno izkoreniniti. Zato so tudi v Puconcih zavihali rokave in se podali na čiščenje njihovih prelepih ulic.

Tako kot vsako leto, so tudi letos združili moči krajevne skupnosti v občini Puconci, društva, razvojni zavod in osnovna šola v akciji »Spomladansko čiščenje in urejanje okolja«. Poudarjajo, da akcija ni namenjena zgolj čiščenju, temveč tudi urejanju in vzdrževanju okolice, ter ekološkemu osveščanju odlaganju komunalnih odpadkov. Vsi udeleženci akcije so na zbirnih mestih prejeli vrečke za ločevanje odpadkov, osnovnošolci tudi lateks rokavice. Po koncu čistilne akcije so bili veseli, da so odstranili kosovne odpadke in razpršene komunalne odpadke ob regionalnih in lokalnih cestah, javnih poteh in javnih površinah.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.