https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Še ene volitve pod ventilatorji, ki mešajo drek? Objavite že to dokumentacijo!

04.03.2011 ob 13:03  

Borut Pahor in njegova koalicija imata več sreče kot pameti. Pravzaprav: pameti imata ravno toliko, da v sreči vidita nesrečo in nad njo vijeta roke. Pa kaj je bilo ob vsem hudem, ob razvojnih prioritetah in plačilni nedisciplini, ob Tešu in patrijah, Mercatorju in NLB,  pokojninskem in drugih referendumih …, treba še tega ‘pogrevanja’ zgodbe o preprodajanju orožja!?

Res, v čem je tukaj sreča za vlado: Bi radi, da se ukvarja s ‘paktom konkurenčnosti’ ali razčiščevanjem ‘davnih’ preprodaj orožja, ki ‘nikomur ne bo dalo kruha’?

Hm, res mislite, da Pahorjeva vlada še lahko ‘odide v zgodovino’ kot koalicija izpeljanega ‘pakta konkurenčnosti’ (ali ‘šestih razvojnih prioritet’) in vladavine prava ter ‘iztrebljevalka’ klientelizma in korupcije? Sam mislim, da ji zgodovina pripravlja neko drugo mesto, a hkrati prav z vnovičnim izbruhom ‘orožarske afere’ ponuja tudi (zadnjo?) priložnost, da jo ‘na ščitu’ odnesejo na bolj častno mesto.

Z drugimi besedami, ker niti Pahor niti njegovi ministri nimajo več česa izgubiti, lahko sprejmejo ‘izziv usode’. Ne Janeza Janše, ki jih poziva, da objavijo en sam, točno določeni dokument.

Objavijo naj vso dokumentacijo, ki glede tega obstaja!

Imenujejo naj neodvisno komisijo izvedencev (sestavljeno iz tujih pravnikov, zgodovinarjev in ekonomistov), ki bo po objavi in na podlagi teh dokumentov v šestih mesecih napisala in objavila (ne da bi poprej z njim seznanila vlado ali kogar koli drugega) poročilo o tem, kaj se je po njenem mnenju dogajalo.

Nato naj premier Pahor ponudi odstop, koalicijski poslanci pa izglasujejo razpustitev državnega zbora (itak bo že jesen in ‘samo’ pol leta pred ‘realnim’ rokom naslednjih volitev).

Drži, predlogi nimajo primere v slovenski zgodovini (imajo pa kakšen zgled iz tujine), a zaradi prihajajočega ‘rojstnega dne’ države si državljani zaslužijo, da jim nikoli več ne bi bilo treba voliti pod ventilatorji, ki mešajo drek.

    Komentarji

    1. ribica
      04.03.2011 ob 13:11 ribica

      In sedaj naj Borut reši vašega Janezeka iz DREKA?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.