https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Niros na novinarski konferenci predstavil že 5. hišni sejem

Cankova, 12.04.2016 ob 7:00  

V podjetju NIROS – kovinarstvo, Janez Tišler s.p. na Cankovi v času med 15. in 17. aprilom 2016 organizirajo že 5. hišni sejem. O sejmu, novostih in izkušnjah iz minulih sejmov so podrobneje spregovorili na novinarski konferenci.

Na 5. hišnem sejmu podjetja Niros kovinarstvo Janez Tišler s.p. bodo letos skupaj z več kot 40-timi pomurskimi obrtniki in podjetniki predstavili njihove izdelke in storitve svojim poslovnim partnerjem, domačim in tujim kupcem, zastopnikom in širši javnosti. Tudi letos se bo odvijala ulica domače obrti in kulinarike. Na tem ob sejemskem dogodku bo sodelovalo okrog 30 ponudnikov tovrstnih  izdelkov in storitev. Sejem  bo potekal v petek 15.4.2016 od 12.00 do 19.00, v soboto 16.4.2016 od 9.00 do 19.00 in v nedeljo 17.4.2016 od 9.00 do 18.00. Uradna otvoritev sejma bo v petek 15.4.2016 ob 15.00. Poskrbljeno bo tudi za brezplačno parkiranje, pa tudi vstopnine na sejem ne bo.

Tišler pravi, da hišni sejem ostaja sejem, ki podjetnikom omogoča, da se med seboj združujejo in povezujejo. Bo pa na letošnjem sejmu veliko novosti. Kot prva je ta, da bo veliko več razstavljalcev, kot jih je bilo lani. Razširili pa so tudi panoge, v katerih bodo razstavljali, saj se bo našlo vse kar se tiče obnove in izgradnje hiš. Iz posamezne panoge so povabili po enega razstavljalca in to tistega, ki je na svojem področju na našem območju najboljši. Razstavljalo pa bo tudi veliko podjetij iz sosednje Avstrije, kar pomeni priložnost za domače razstavljalce, da se povežejo tudi z avstrijskimi podjetji. Dodaja, da se vsak podjetnik mora zavedati, kako veliko vlogo igra bližina meje in kako se to lahko unovči.

Na novinarski konferenci je spregovoril tudi predsednik OOZ Murska Sobota Vlado Mandič, ki je dodal, da tudi na obrtno podjetniški zbornici pozdravljajo ta sejem in da so enakega mnenja tudi njihovi člani. Hkrati pa ne dvomi v to, da bo do naslednjega leta število razstavljalcev na Nirosovem hišnem sejmu še naraslo.

K besedi so prav tako povabili župana občine Cankova Draga Vogrinčiča, ki je izrazil vso pohvalo Tišlerju za dobro organiziran sejem, ki v njihovo občino iz leta v leto pripelje veliko število ljudi iz obeh strani Mure. Ter Nirosov hišni sejem označil kot dogodek leta v njihovi občini. Prav posebej ga veseli, da so tudi podjetniki, ki na sejmu razstavljajo prepoznali ta dogodek kot priložnost za razvoj podjetništva.

Tudi nekateri prisotni podjetniki, ki bodo na sejmu razstavljali, so na novinarski konferenci spregovorili o občutkih in pričakovanjih, ki jih pred sejmom imajo. Tisti, ki se bodo letošnjega sejma kot razstavljalci udeležili prvič, so izpostavili predvsem dejstvo, da so se letos odločili, da se tudi sami aktivno vključijo zato, ker sodelujejo z Nirosom in ker so v minulih letih o sejmu slišali že veliko dobrega. Pričakujejo pa, da bo razstavljanje za njih koristno. Tisti, ki na Nirosovem sejmu razstavljajo že več let, pa pravijo, da opažajo, da so na sejmu vsako leto prisotni bolj kvalitetni razstavljalci, da se na podlagi sejma na njih obrne več strank in da je vsako leto koristno, da se razstavljalci srečajo, si izmenjajo izkušnje in si na tak način med seboj pomagajo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2016 ob 9:31 Stewen gost

      SEJEMSKO MESTO - Nirosov hišni sejem je v redu zadeva in dokaz, da se mlad podjetnik razume ne le v izdelavo, ampak tudi v promocijo in trženje. Vsa čast! ---- Jaz pa pogrešam v Pomurju VEČJI OBRTNI SEJEM, ki bi "moral" biti v Murski Soboti, ki velja za osrednjio točko Pomurja (sejemska Radgona je na robu). Na takem sejmu bi morale sodelovati vse štiri območne obrtne zbornice oziroma člani posamezhih sekcij. Dobro bi bilo, da bi na takem sejmu sodelovali tud kmetijci, saj so nekateri tudi obrniki. Morda bi bil primeren prostor Expo paviljon,ki je že v mestu, le sestaviti ga bo treba. Obrtni sejem (podoben celjskemu) bi -po mojem - moral biti na samem začetku leta, saj se pozneje drugi sejmi kar vrstijo. ---- Pa Nirosov sejem? Lahko bi ostal, še bolje zanj pa bi bilo, ko bi se vključil v osrednji pomurski obrni sejem. --- Gospoda Mandiča in druge prosim, da pokomentirajo moj predlog. Če odgovorov ne bo, bom smatral, da so proti vsepomurski obrni predstavitvi.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2016 ob 9:57 inoks gost

      Sejem za to okolico povprečno dober, pa tudi dobro obiskan. Je pa zdaj vprašanje, ka bou z obrtno cono na Cankovi, jo bo župan Vogrinčič preselil k Nirosi ali Nirosa na obrtno cono, tam pa bo še naprej rasla trava.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2016 ob 8:27 kabe gost

        ne želi toga: z enen takšnen močnen privatnikon se je župan že pred lejtame valo, pa se je žalostno končalo....

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.04.2016 ob 1:19 pišta gost

      Stewen, odlična ideja! Mogče bo malo težje to realizirati, ker poznam razmere v Sloveniji. Dajmo se presenetiti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.