https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Lendavi prvič tekmovali najboljši tamburaši v državi

Lendava, 17.04.2016 ob 9:30  

Zavod za kulturo in promocijo Lendava je v sodelovanju z Javnim skladom za ljubiteljske dejavnosti Območna izpostava Lendava v gledališki in koncertni dvorani Lendava pripravil 36. srečanje tamburašev in mandolistov Slovenije 2016. Tokratno srečanje se je prvič do sedaj odvijalo v Lendavi.

 

Tekmovalna pravila za tamburaške skupine so bila, da mora njihov program vsebovati obvezno skladbo – to je skladbo slovenskega avtorja in skladbe po lastni izbiri z naslednjimi omejitvami. Lahko se je igrala le ena skladba zabavnega značaja. Zaželena je bila vsaj ena skladba iz tamburaškega arhiva, zaželena je bila vsaj ena skladba, ki je bila napisana po letu 2010. Vsaka skupina je lahko izvedla največ tri skladbe. Nastope je ocenjevala tri članska strokovna komisija z ocenami od ena do sto točk.

Za otvoritev srečanja je nastopila Tamburaška skupina Hrvaškega kulturnega društva Pomurje iz Lendave pod vodstvom Zlatka Bacingerja. Zaigrali in zapeli so Spominčice, Regica in Monfrina. Za preostale skupine pa je bilo srečanje tekmovalne narave. Kot prva je nastopila skupina Kulturno društvo Tamburaši Rogatec pod umetniškim vodstvom Borisa Kidriča. Nastopili pa so s pesnimi Triglav, Tri planike in Zalitali pogled. Sledil jim je Tamburaški orkester Senožeti z dirigentom Martinom Dukaričem so odigrali Savski valovi, San se šetao in Švitorka.

Naslednji so se na odru zvrstili tamburaši orkestra Ruda Sever iz Gorišnice. Pod taktirko Damirja Mumleka so zaigrali Dva koncertna kola, Valček št.2 in Spanish eyes. Za njimi je nastopil Tamburaški orkester KUD Majšperk z dirigentom Dragom Kleinom. Nastopili pa so z Sen znala jes, Aldebaran in Memory iz Cats.

S pesmimi San se šetao, Savski valovi in Skrivnost za bisernico in tamburaški orkester se je predstavil Tamburaški orkester Petrovi tamburaši, pod taktirko Janeza Krevela. Za njimi je oder pripadal Tamburaškemu orkestru Šmartno z dirigentom Štefanom Vidicem so zaigrali Plesna uvertura, Tenzija in Trn v peti.

S pesmimi Čez vipavske hribčke, Cvetlični valček in Čardaš so je pod taktirko Vlaste Lokar Lavrenčič predstavilo Glasbeno društvo Tamburjaši. Naslednji so nastopili tamburaši KUD Dobreč Dragatuš z dirigentom Gregorjem Zagorcem so zaigrali Ljubljanski valček št.1, Figarova svatba – uvertura K.V. 492 in Overture to light cavalry.

Kot zadnji je nastopil Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer z dirigentko Simono Pirc Katalinič. Predstavili pa so se s pesmimi Ne čakaj na maj, Le ouri, le sejaj in Something stupid.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2016 ob 11:47 gost

      kakše bedre so dikline kazale ! čestitam vam na dokazanem !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.