https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Motokrosisti znova zavzeli stezo v Mačkovcih

Mačkovci, 18.4.2016  

Letos bodo na motokros stezi v Mačkovcih pripravili dve tekmi. Prva je bila že minulo nedeljo, in sicer pokalno tekmovanje v motokrosu. Druga tekma pa bo tekmovanje na državni ravni, ki bo 22. maja. 

Organizator pokalnega tekmovanja v motokrosu 2016 je AMD Štefan Kovač Murska Sobota. Nedeljska tekma se je pričela že ob 8.00 z uradnim treningom. Malo pred 11.00 pa so se začele dirke, pri katerih so na svoj račun prišli tudi številni obiskovalci, saj spektakularnih voženj ni manjkalo.

V kategoriji PP Veterani 1 je bil najboljši Koščak Borut iz AMD Šentvida pri Stični, v kategoriji PP Veterani 2 je najboljši rezultat dosegel Fortuna Alojzij iz MK Team Fortuna, med amaterji je bil najboljši Kerčmar Mitja na Hondi, v kategoriji PP 85 je slavil Mausser Maks iz AMD Ferona Celje, v kategoriji PP 65 Junior je zmaga šla na Madžarsko, saj je tekmo dobil Zanocz Noel. Madžari pa so dobili še enega zmagovalca izmed najmlajših, saj je v kategoriji PP 50 Junior zmagal Horvat Adam. V kategoriji MX R3 je bil najboljši Žaler Žan iz AMD Slovenske Konjice, v kategoriji MX 2 R1 je zmaga šla v roke Pancar Janu iz AMD Šentvida pri Stični, v kategoriji MX 2 R2 pa Gojčič Timu iz AMD Orehova vas. Sledili sta še zadnji dve kategoriji. V MX Open R1 je ponovno slavil Pancar Jan iz AMD Šentvida pri Stični in v kategoriji MX Open R2 Švab Jan iz AMD Radovljica.

Iz AMD Štefan Kovač Murska Sobota je med mladimi dosegel najboljši rezultat Ilič Anej,ki je dosegel 8. mesto v kategoriji PP 85. Dopona Alen iz AMD Štefan Kovač Murska Sobota je med amaterji dosegel 6. mesto, med PP Veterani 1 pa se je Podlesek Marjan iz AMD Štefan Kovač Murska Sobota moral zadovoljiti z 11. mestom. V kategoriji MX R3 so člani AMD Štefan Kovač Murska Sobota dosegli naslednje rezultate: Makovec Željko 5. mesto, Fujs Miki 18. mesto in Korošak Aljoša 20. mesto.

Ob zaključku nedeljskega pokalnega tekmovanja v motokrosu 2016 pa so organizatorji že povabili na državno tekmovanje v motokrosu, ki bo sovpadlo s 50. obletnico motokrosa v Mačkovcih. Oboje pade na datum 22. maj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.