https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO: Tetovaže, piercingi in poslikave telesa premamile Prekmurce

Ljubljana, 19.04.2016 ob 7:30  

V petek se je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču začela že 8. tradicionalna internacionalna tattoo konvencija, ki vsako leto privabi množico tetoverjev ter navdušencev nad tetovažami, piercingi,.. Tudi mi smo letos bili eni izmed Prekmurcev, ki so konvencijo obiskali in si jo ogledali od blizu ter tako prišli podpret tudi domače tetoverje. 


88 tetoverjev iz kar petnajstih različnih držav je ta vikend svoje tetoverske mašince na plano potegnilo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer so se že tradicionalno potegovali za Best of nazive v različnih kategorijah. Tako so tudi letos lahko bili najboljši v malih barvnih tetovažah, najboljši v tradicionalni kategoriji, najboljši avantgarde stil, najboljši "sailor" oz. mornarski tatu (jadrnice, ladije,...), najboljši zaporniški tatu, najboljši najslabši tatu, najboljši črno-beli tatu, najboljše barve tetovaže, najboljše realistične v črno-belem slogu, najboljši balkan tatu, najboljši tatu po mnenju obiskovalcev in pa zmagovalci posameznih dni, ter veliki zmagovalec celotne tatu konvencije, ki je razglašen ob zaključku dogodka.

(Med Prekmurci, ki so tetovirali tudi Daniel (Maribor INK))

Med tetoverji, ki jih najpogosteje obiščemo Prekmurci je bilo tudi kar nekaj "domačih" - Dejan Marič (Tattoo Dejan Slovenia) iz Lipe, Bogdan (Tattoo Pele) iz Gornje Radgone, Daniel Černi (Maribor Ink) iz Renkovec ter Igor Muršič (Tattoo Muršo) iz Ljutomera. Med tekmovalci pa je domačinom družbo delala tudi gospodična iz Prlekije - Manuela Sagaj, ki je letos nedvomno poskrbela, da so si oči spočili in napasli tudi vsi ljubitelji bodypaintinga oziroma poslikave teles.

(Manuela (Evil Radiator), ki je z svojo "kuščarko" v soboto nedvomno zmagala)

Seveda konvencija ni minila niti brez ljubiteljev piercingov in piercerjev, glasbenih točk, ljubiteljev jeklenih konjičkov, rolerjev ter še in še zanimivosti s te strani alternative kulture. O celotni konvenciji pa smo za mnenja povprašali tudi Pomurce in Prekmurke, nekateri so se namreč konvencije udeležili, kot "platna" za tetoverje ali kot podporniki svojih mojstrov tetovaž, spet drugi zgolj z radovednosti, vsi pa so bili enotnega mnenja, da nad konvencijo niso bili razočarani, najbolj pa so jih večino navdušili ravno domači tetoverji ter prikaz alternativnega "oldskul" načina tetoviranja, ki je za marsikoga bil na videz boleč, vseeno pa je z zanimivosti privabil vsako mimoidoče oko.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.