https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Po petih letih naslov državnega prvaka ponovno v NTK Sobota

19.4.2016  

Minulo soboto se je na Državnem prvenstvu za mlajše kadetinje in mlajše kadete v Novem Mestu zbralo 77 mladih do 12 let iz 24 slovenskih klubov. Med njimi so zelo uspešno nastopili tudi mlajše kadetinje in mlajši kadeti iz NTK Sobota, saj se je naslov državnega prvaka po petih letih vrnil v njihov klub. Kar pomeni, da je to že 141. naslov prvaka v 50. letni zgodovini kluba.

Anamarija Horvat (Sobota) je v dvojicah osvojila 1. mesto skupaj z Manco Paljk iz Arrigoni Izola in to brez izgubljenega niza. V polfinalu sta premagali Gačič - Stanjko (K-S,Ves), ki sta v četrtfinalu bile boljše od Eve Grabnar in Blažke Harkai (Sob-Kema). V finalu pa sta suvereno bile boljše še od naveze Kobetič-Šobar iz Mengša. Eva Horvat in Dajana Gošnjak Stojko (Sob-Ljut) sta že v prvem kolu naleteli na drugi nosilki turnirja Nušo Kadiš (Fuž) in Saro Tokič (Elektrika).

Med posameznicami je Anamarija Horvat osvojila odlično 3. mesto, ko je v polfinalu izgubila z državno prvakinjo iz ravenskega Fužinarja. Eva Grabnar (Sob) je s tremi zmagami v skupini osvojila 1. mesto, a ji je žreb v finalnem delu prvenstva določil Tokičevo s katero je po veliki borbi izgubila, ter se tako uvrstila med 16 najboljših mlajših kadetinj v Sloveniji. To je uspelo tudi Blažki Harkai iz Keme, ki je bila od 27. februarja poškodovana in praktično brez treninga odigrala minulo državno prvenstvo. Med 16 najboljših se je uvrstila tudi Dajana Gošnjak Stojko iz ljutomerskega kluba. Najmlajša sobočanka, devetletna Eva Horvat (Sob) je z eno zmago in dvema porazoma osvojila lepo tretje mesto v svoji predtekmovalni skupini.

Med mlajšimi kadeti je Rok Smodiš (Kema) z dvema zmagama in enim porazom v svoji predtekmovalni skupini zasedel 2. mesto, ter se uvrstil v finalno tabelo. Prvo kolo je zmagal, nakar mu je žreb določil prvega nosilca prvenstva, državnega kadetskega prvaka in finalista pri mlajših kadetih Žigo Kristjana Žigona iz Raven na Koroškem. Pri mlajših kadetih je naslov prvaka osvojil še en iz ravenskega kluba, Aljaž Godec. In prav omenjena Korošca sta že v prvem kolu v dvojicah premagala Jureta Smodiša (Kema) in Jako Goloba (Krka).

Foto in tekst: NTK Sobota

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.