https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V Mariboru poteka sodna bitka med Sabino Gutalj in občino Murska Sobota

20.04.2016 ob 9:15  

Na delovnem sodišču v Mariboru poteka sodni boj med Sabino Gutalj in občino Murska Sobota.


Sabina Gutalj je bila dolgoletna sodelavka bivšega župana MO MS Antona Štihca. Aprila lani je odmevala novica, da so jo na občini Murska Sobota odpustili zaradi šikaniranja in žaljivega obnašanja do sodelavke Nataše Kerčmar in do neizpolnjevanja nalog, ki ji je naložil direktor občinske uprave. Vendar Gutaljeva meni, da je bila odpuščena iz krivdnih razlogov, zato sedaj toži MO Murska Sobota. Sodni proces poteka na delovnem sodišču v Mariboru. Sabina Gutalj, ki je na MO MS opravljala delo vodjo oddelka za splošne zadeve in opravljala nalogo občinske pravnice je odločena, da bo dokazala svojo nedolžnost.
Napetosti med njo in zaposlenimi so se stopnjevale nekaj časa, dokler ni aprilo počilo in je dobila izredno odpoved. Med drugim so zaposleni na sodišču pričali o nesprejemljivem obnašanju Gutaljeve do njih. Med drugim so pričali direktor občinske uprave Srečko Đurov, njena bivša sodelavka Natalija Kerčmar in tudi župan MO MS dr. Aleksander Jevšek.


Po poročanju pomurja.si  je Đurov med drugim dejal, da je Gutaljeva potem ko ji je odredil naloge, prišla v njegovo pisarno in udarjala po mizi. Kerčmarjeva je med drugim dejala, da se je Gutaljeva nad njo spravila z verbalnim nasiljem in kričanjem. Med drugim Kerčmarjeva nadaljuje, da je edina rešitev bila prijava komisiji za mobing v občinski upravi, saj je bila Kerčmarjeva na robu obupa in živela v strahu pred Gutaljevo.
V svojem pričanju je župan MO MS dr. Aleksander Jevšek povedal, da je nekdanjo vodjo oddelka opomnil na strpno in potrpežljivo obnašanje že, ko je v drugem disciplinskem postopku dobila opomin, ker je bila žaljiva do še ene sodelavke, in sicer do Miroslave Toplak.
Na drugi strani Gutaljeva zavrača vse očitke, saj trdi, da gre za politično menjavo ob zamenjavi oblasti in je bila le politična žrtev. Med drugim trdi, da je imela s Kerčmarjevo dober odnos, saj sta lepo sodelovali v času lokalnih volitev 2014. Pričal je tudi bivši direktor občinske uprave MO MS Bojan Petrijan, ki je povedal, da z Gutaljevo ni imel nobenih težav in je bilo sodelovanje z njo korektno.
Sojenje še vedno nima epiloga, saj se bo pravica, kdo ima prav, kdor ne, še nekaj časa iskala na delovnem sodišču v Mariboru.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.