https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Klub prekmurskih študentov skuhal najboljši bograč na letošnjem študentskem bogračfestu

Maribor, 20.04.2016 ob 13:00  

Klub študentov Lendava je pod vodstvom predsednika Attile Ftičarja in njegove ekipe včeraj uspešno izpeljal letošnji že 13. študentski bogračfest na tržnici v Mariboru. Letošnji zmagovalci so ekipa Kluba prekmurskih študentov.

 

Na letošnjem bogračfestu je sodelovalo skupaj 24 študentskih ekip iz cele Slovenije. Ekipe so s pripravami začele ob 12 uri. Člani Kluba študentov Lendave so skuhali bograč v velikem kotlu za vse obiskovalce. V popoldanskem delu je sledilo jemanje in ocenjevanje vzorcev. Ideja za študentki bogračfest pa je nastala pred trinajstimi leti na prireditvi Bujta repa v Ljubljani.

Zmagovalni bograč so letos skuhali člani Kluba prekmurskih študentov, ki so prejeli 20 litrski kotel za kuhanje bograča in brezplačno udeležbo na kuhanju bograča v Lendavi ali v Mariboru naslednje leto. Drugo mesto je osvojila ekipa Študentskega kluba Slovenskih goric, tretje mesto pa so dosegli lanski zmagovalci Prleški študentski klub Ljutomer. Celotnemu dogajanju je sledila še zabava.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2016 ob 20:36 Stewen gost

      BOGRAČFEST - Vsako leto, ko berem o ljubljanski "bujti repi" in mariiborskem "bograču", se mi postavlja vprašanje: Ali študentske obveznosti niso takooo velike, ali pa so študentje (in seveda študentke) tako nadarjeni, da jim študij sploh ne obremenjuje in imajo dovolj časa tudi za kuharstvo? Če bi se to "šli" dijaki in študenti šol za gostinstvo, ne bi jamral, ampak celo pohvalil, kajti praksa dela mojstra, toda kuharstva/kuharstvo se gredo tudi študentje drugih smeri. Pohvalil bi jih, če bi prikazali kaj s svojega strokovnega področja, na primer strojniki, računalničarji.....ampak ne. Ni časa, ker k u h a j o. Ker ni več klasičnih indeksov, ki bi jih pokazali staršem, ti ne vedo, kako je z opravljanjnem izpitov.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2016 ob 20:06 Stewen gost

      Stewen, žuli te čevelj, da nisi imel možnosti nikoli študirati, a? :/ Iz lastne izkušnje ti povem, da imamo čas. Tudi ti ga imaš po službi (če jo maš) in tudi mi si zaslužimo fraj ure. Preprosto. :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.