https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Murski Soboti videli vizijo mesta 2020-2050

Gledališče Park, 21.04.2016 ob 12:00  

V Gledališču Park je potekala predstavitev vizije in podobe Murske Sobote v obdobju 2020-2050.

V Gledališču Park bo razstavljena Vizija Murske Sobote, ki jo je pripravilo 100 študentov Univerze v Ljubljani pod mentorstvom profesorjev Darje Matjašec, Mateja Blenkuša, Vladimirja Pezdirca, Jureta Miklavca, Barbare Predan, Petre Černe Oven in več asistentov.
Revitalizacija središča mesta, prestrukturiranje severnega in vzhodnega roba mesta, prenova stanovanjskih območij, sistemska prenova odprtega javnega prostora, ki temelji na pešcu in kolesarju kot favoriziranemu udeležencu v prometu, ureditev bakovske kamenšnice, produkti in storitve, vezani na trajnostno mobilnost, kulinariko, domačo obrat, prosti čas in turizem, so projekti, ki vizijo Murske Sobote osmišljajo. Vizija temelji na vzdržnih prostorskih rešitvah, socialnih inovacijah in ekonomiji delitve. 

V uvodu je besedo dobil župan MO MS dr. Aleksander Jevšek, ki je pozdravi idejo in bil velik podpornik tega zanimivega projekta. Povedal je, da so študentje in mentorji, ki so sodelovali pri tem projektu, Mursko Soboto popolnoma spremenili in jo vzeli v kalup.

Sledila je predstavitev glavnih vodij projekta, ki so predstavili kar nekaj zanimivih rešitev, ki bi jih Murska Sobota potrebovala. Prvo smo slišali za težave, katere so morali razbiti. Ugotovili so, da je središče mesta neizkoriščeno, preveč se dogaja na obrobju mesta. Zato so sklenili, da bo Murska Sobota postala prijazno mesto, na katero bodo ponosni meščani in meščanke.

Sledila je predstavitev projektov in idej, kako bi lahko rešili določene težave.Občinstvo je videlo naslednje ideje. Videli smo novo podobo Pomurke, Bakovske kamenšnice, Slovenske in Slomškove ulice, Fazanerije. Med drugim so tudi svetovali, da bi se ustvaril Center Mikija Mustra, ki bi bil novodobna striparsko središče za vse tiste, ki jih zanima strip in da bi na 100 letnico Murske republike organizirali festival, ki bi dal mestu Murska Sobota novo podobo in identiteto.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2016 ob 18:21 prekmurec gost

      Dajmo brihtne glave, delajte nam lepše bivanjsko okolje!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.