https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

PGD Žižki v pomlad zadovoljni z letom 2015 in s prvo pomladno gasilsko veselico z Modrijani

22.04.2016 ob 13:30  

Prostovoljno gasilsko društvo Žižki že desetletja deluje zelo uspešno in z velikim številom članov ter osmimi gasilskimi desetinami. Te dni so predstavili delovanje društva v lanskem letu in hkrati povabili v Žižke na prvo pomladno gasilsko veselico z Modrijani.

Ponosni so na delo vseh njihovih članov in vseh osmih desetin, ki vseskozi zavzeto vadijo in tako z izjemnimi rezultati skrbijo za promocijo njihovega društva in vasi Žižki. Plodovi dolgoletnega trdega dela so se v lanskem letu izkazali v najvišjih doseženih rezultatih v dolgoletni zgodovini PGD Žižki.

Zimska sezona 2014/2015
Dve desetini sta uspešno sodelovali na tekmovanju v SSV Pomurske regije in dosegli lepe rezultate. Od treh desetin iz GZ Črenšovci sta dve desetini bili iz PGD Žižki.

Dokončanje vadbenega poligona in dodatnih prostorov pri Vaško-gasilskem domu
Skupaj z Vaškim odborom, Občino Črenšovci in sovaščani jim je lani uspelo dokončati vadbeni poligon in dodatne prostore pri Vaško-gasilskem domu v Žižkih.

Tudi lani jim je bila zaupana organizacija tekmovanja za Pokal GZ Slovenije in je bila predvsem po oceni zunanjih opazovalcev in ocenjevalcev uspešno izvedena. Organizacija tekmovanja se namreč ocenjuje po posebnem točkovalnem listu, ki ga izpolnijo nadzornik tekmovanja s strani GZS in sodelujoče ekipe. Postavili so jih skoraj na sam vrh uspešnosti organizacije tovrstnih prireditev. Kot piko na i pa so dodale članice A, ki so v hudi konkurenci najboljših ekip iz celotne Slovenije dosegle prvo mesto.

Občinsko gasilsko tekmovanje, ki je bilo ob koncu avgusta, je še ena potrditev njihove prave poti in dokaz, da se trdo delo obrestuje, saj je večina njihovih ekip posegla po najvišjih mestih in se je kar šest desetin PGD Žižki uvrstilo na Regijsko tekmovanje.

Foto: PGD Žižki

Regijsko tekmovanje gasilcev, ki je bilo v mesecu septembru pa je prineslo nove mejnike. Dosegli so najvišje rezultate v zgodovini PGD Žižki na regijskem nivoju. Postali so kar trikratni regijski prvaki in enkrat podprvaki. Pionirke, Članice A in Člani A so stopili na najvišje stopničke in postali regijski prvaki. Starejši gasilci pa so osvojili drugo mesto. Tako so se kar štiri desetine PGD Žižki uvrstile na Državno gasilsko tekmovanje, ki bo poteklo letos v Kopru. Z doseženimi rezultati so tako postali najbolj uspešno PGD v GZ Črenšovci in v Pomurski regiji.

Osnovno poslanstvo vseh članov PGD Žižki je prav gotovo pomoč sočloveku ob različnih nesrečah, zato so skozi vse leto skrbeli, da je bila oprema in operativa vedno pripravljena za morebitno intervencijo. V mesecu oktobru so v ta namen pripravili požarno vajo, kjer so preizkusili našo tehniko in novo hidrantno omrežje.

Brez podpore in skupnega dela celotnega PGD Žižki, vseh društev in sekcij, ki delujejo v vasi in ostalih vaščanov njihovo preteklo delo nikakor ne bi bilo tako uspešno in njihovi načrti za bližnjo in daljno prihodnost ne bi bili tako drzni.

Zato so stopili skupaj tudi zdaj! Kar pomeni, da v soboto, 30. aprila, dan pred vaškim proščenjem in tradicionalnim Florijanovim shodom gasilcev, prirejajo prvo pravo gasilsko veselico te pomladi. Celoten izkupiček bo namenjen delovanju osmih gasilskih desetin. Obljubljajo nepozabno zabavo z Modrijani za staro in mlado z bogatim srečelovom in ugodno gostinsko ponudbo. Več na zizki.si.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.04.2016 ob 14:11 Stewen gost

      VESELICA - Me pa res zanima, če bo res prava gasilska veselica - takšna kot so bile nekoč. Saj ne da bi spodbujal pijančevanje, kajti po bograču si žejen. Nekoč je vsak dečko- moški -plačal najmanj liter vina, po domače povedano "njega in njo". Tako so je bilo na mizi, če je sedlo za mizo deset obskovalcev, naenkrat dvajser litrov vina in slatine. Zadnje čase pa je na mizi največ "meter špricarjev". Skupaj torej le dva litra. No, Modrijan pa utegnejo privabiti ljudi. Upam, da ne bo vstopnine.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2016 ob 15:26 Obisk gost

      Vstopnina je 3€

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.