https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Maja Črešnjovnjak: Omejitve so v glavi

Černelavci, 13.5.2016  

Mlada 18-letnica iz Černelavcev se pogumno bori v svetu moškega športa.

Mlada Prekmurka, Maja Črešnjovnjak je vedno imela rade borilne voščine, kljub temu, da je mama zmajevala z njeno odločitvijo. »Vedno so me zanimale borilne veščine, a mama je hotela, da bi trenirala ples, gimnastiko. Med drugim sem trenirala tudi balet, pove Maja, ki že nadaljuje s svojim pripovedovanjem svoje zanimive športne zgodbe. A njena pot v svet kickboksa ni naključna, saj je njena celotna družina vpeta v ta zanimiv borilni šport. »Navdušil me je oče, ki je treniral jujitsu. Tudi brat je treniral in kasneje postal sodnik. Brat Simon pa je moj sparing patner,« zaključuje Maja.

Svoj pričetek kickbokserske kariere je pričela v Murski Soboti. »Trenirati sem pričela pri 14 letih v Powerkick Murska Sobota, ki je slavil pred dvema letoma 20. obletnico delovanja,« je ponosna na svoj matični klub Maja in že prične naštevati svoje odlične rezultate, ki jih je dosegla na svoji športni poti. Njeni športni rezultati niso od muh, kar je dokazala lansko leto, ko je postala trikratna državna prvakinja v kategoriji mladink.

»Lani sem bila trikratna državna prvakinja. Dvakrat sem slavila v kategoriji kick ligh do 65 in nad 65 kilogramov, ter enkrat nad 65 kilogramov light. Drugo mesto pa sem osvojila v kategoriji light do 65 kilogramov. S temi uspehi sem si zaslužila tudi nastop v slovenski mladinski reprezentanci,« je ponosna Maja, ki se spominja svoje prve tekme, kot bi se zgodila včeraj. »Prvo tekmo sem imela 23.3.2013, ko sem tekmovala na državnem prvenstvu. Osvojila sem dvakrat drugo mesto med 522 tekmovalci po samo treh mesecih treninga. Sledila je hitro že moja prva mednarodna izkušnja, ko sem na pokalu v Bihaču osvojila dvakrat prvi mesti med kadetinjami in enkrat drugo mesto. Odlične mednarodne rezultate sem dosegla še na Makarski, Kutini. Osvojila sem v svojih kategorijah prvo mesto dvakrat ter enkrat drugo mesto. Zelo hitro je pričela nastopati v svetovnem pokalu, ko v Riminiju v Italiji po pol leta treningov osvojila tretje mesto med starejšimi kadetinjamu. »Tekmovala sem tudi na evropskem pokalu v Karlovcu, kjer sem osvojila drugo mesto v svoji kategoriji

V letošnjem letu je na svoji najtežji preizkušnji na svoji športni poti, saj je letos naredila prve korake v članski konkurenci. »Prehod v člansko konkurenco je v začetku težak, vendar s trudom, voljo in trdim treniranjem mi bo uspelo,« samozavestno izjavi Maja. Ob tem ji zelo pomaga tudi strokovno vodstva kluba, kjer trenira za svoje nove športne in življenjske uspehe. »Moja trenerja sta Milan Korotaj in Giuseppe Carruso. Milan Korotaj je tudi začetnik kickboksa v Murski Soboti, ki je pripeljal kickboks v Mursko Soboto pred dobrimi 20 leti

Maja je kljub zahtevni športni poti še vedno dijakinja tretjega letnika športnega odelka Gimnazije Murska Sobota. Med drugim obožuje tek, boks in druženje s prijatelji, ki jih zlepa ne primanjkuje.
Lansko leto je bilo za Majo čarobno, saj je poleg športnih uspehov bila izglasovana v lokalnem časopisu Vestnik tudi za Pomurko meseca junija, ki si jo je prislužila zaradi športnih uspehov. Preizkusila pa se je tudi v vlogi igralke, ko je nastopala v zanimivem glasbenem videospotu pevke Nije z naslovom Svet se odvija. »Mlado dekle se trudi in ne obupa, ter ob koncu je nagrajena za uspeh. Karkoli si želiš doseči, lahko dosežeš, ne glede na vzpone in padce,« sporoča vsem svojim vrstnicam Maja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2016 ob 18:31 Stewen gost

      PIŠTOLCA - Vse manj je dela, ki bi ga ločili med "moško" in "žensko", zato je tudi prav, da v športu ni veliko panog-disciplin, ki bi bile "rezervirane" samo Zanj ali Zanjo. Lepotica je izbrala borilne športe. Veščine bi ji prišele še kako prav, če bi jo (Bog ne daj), kdo skušal kje napasti.------------- Medtem ko imajo nekatere dame v torbi pištolco ali pa plinski razpršilec, Njej tega ne bo treba: bi lahko kar z rokami in nogami opravila z vsiljivcem, kakršenkoli namen bi že imel (dečki).

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.