https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Govoreči bobni praznovali svoj 15. rojstni dan

Gledališče Park, 28.04.2016 ob 7:35  

V Gledališču Park je bobnarska delavnica Govoreči bobni praznovala svojo 15. obletnico obstoja. In to se je tega dne "razbobnalo" daleč naokoli.


Bobnarska delavnica Govoreči bobni je praznovala svoj 15. rojstni dan. Njen mentor Miran Celec se spominja, da je delavnica bila odgovor na praznino, ki je bila na našem področju. Želja za bobnarsko delavnico je izhajala iz njegove mladostne energije, ko je živel kot mladostnik v času rokenrola. Med drugim pove, da je bilo na prvem srečanju 6 udeležencev.

Eno najbolj znanih delavnic, ki skrbi za participacijo in aktivnost  mladih je v teh letih obiskalo več kot 300 udeležencev. Govoreči bobni so v tem času imeli več kot 100 nastopov. Njihov najbolj znani nastop je bil lani na proslavi za priključitev Prekmurja k matični domovini in na šovu Slovenija ima talent.

Tokrat so se predstavili z bogatim programom. Nastopili so vsi, ki delujejo v okviru delavnice in pokazali bogato znanje bobnarski veščin. Svoje so pokazali tudi najmlajši, ki so dokazali, da jim bobnarska palica ni tuja. Ob koncu so zaključili z veličastno točko, kjer so nastopali vsi udeleženci delavnice in člani plesne šole Zeko.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.