https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gostinci odločno proti novemu tobačnemu zakonu

Območna obrtna zbornica Murska Sobota, 05.05.2016 ob 7:40  

Gostinci tudi tokrat izrazili nezadovoljstvo, ki jim jo je zakuhala država z novo tobačno zakonodajo.

V prostorih Obrtne zbornice Murska Sobota so se zbrali gostinci iz območja Pomurja, kjer so skupaj z vodilnimi predstavniki Sekcije za gostinstvo in turizem navajali razloge, zakaj ne podpirajo novega tobačnega zakona.

V uvodu je besedo dobil Blaž Cvar, član UO Sekcije za gostinstvo in turizem, ki je povedal, da ima doma gostinstvo, ki ima tradicijo že 150 let. V nadaljevanju je povedal, da je njegovo podjetje preživelo mnogo različnih režimov, vlad in ministrov, saj so se vedno znali prilagoditi. Njihova služba traja 24 ur na dan in so za svoj posel vložili tudi svoje lastno premoženje, ki ga imajo. V nadaljevanju je Cvar navedel razloge, zakaj morejo gostinci odločno stopiti proti novim ureditvam na področju tobačne zakonodaje.

Cvar je med drugim povedal, da bodo morali gostinci plačati vsako leto najmanj 200 evrov za uvedbo licenčnin za pridobitev licence za prodajo tobačnih izdelkov, nove ureditve glede teras in nova prepoved vnosa pijač v kadilnice za goste gostinskega obrata, ki ima kadilnico.

Ob koncu svojega nastopa je prebral peticijo, kjer gostinci jasno in glasno zahtevajo, da se vse novitete na področju tobačne zakondaje ne sprejmejo. V nadaljevanju je svoje nestrinjanje povedala še sekretarka sekcije Vlasta Markoja, ki je udeležence pozivala, da se naj pridružijo in podpišejo peticijo. Ob koncu svojega nastopa je dejala, da se enkrat represija nad gostinci, ki jo izvaja država, mora končati.

Med udeleženci posveta je bil tudi predsednik Območne obrtne zbornice Murska Sobota, Vlado Mandič, ki je podprl zahteve gostincev in med drugim povedal, kdo bo sploh še hodil v njihove obrate, če jim država vedno znova otežuje delo. Svoj nastop je končal z besedami, da bo njihov gost ostal, pa če bo kadilec ali ne.

Zanimiv podatek je povedal tudi predsednik Območne sekcije za gostinstvo in turizem Marjan Marič, ki je povedal, da država računa na dodatnih 50 miljonov evrov, ki bi jih dobili z uvedbo novega zakona na področju tobačne zakonodaje. Svoje nestrinjanje so izrazili še udeleženci, ki so med drugim povedali s konkretnimi primeri težave na področju davčnih blagajn, inšpekcijskega nadzora, obratovalnega časa in administrativnih zadev, ki jim nalaga država.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2016 ob 9:38 špricer gost

      ne dajte se, pokažite državi, da ne boste podpirali oziroma dajali denar za rešitev bank in drugih pizdarij

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.05.2016 ob 18:33 gost gostilne gost

      Tudi, ko se je sprejel protikadilski zakon ste bili gostinci na nogah. Kolikor vemo pa noben bufet, gostilna, ali kmečki turizem zaradi tega ni propadel. Samo veliko lapanja , vsem pa še vedno gre zeloo dobro. Skačete in zaženete hura za vse, kar vam ni po godu, za blagajne, tržne inšpekcije, kadilski zakon itd. Gleda se samo na dobiček, ko pa je treba kaj spremeniti, pa se zažene hura.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.05.2016 ob 6:04 scorpio gost

      Kdor si ni probal gostinstva ne ve kako krvavo je prisluzen ta denar..vsak vidi samo sebe in si predstavlja, da je tistemu, ki dela v gostilni enako lepo, kot tistemu, ki pride tja kot gost. Marsikateri praznik je pozabljen, marsikateri dan z družino je minil brez gostinca. Naj si vsak proba to delo in potem pametuje.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.05.2016 ob 22:56 jj gost

      te de pa pa janša krif:(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.