https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

8. razpis pomurskega razvojnega zakona bo zaključen sredi junija

06.05.2016 ob 7:40  

V sklopu pomurskega razvojnega zakona za letos in prihodnje leto Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo razpisuje šest milijonov razvojnih sredstev. Na 8. Razpis pomurskega zakona je prispelo 69 vlog.

Omenjenih 69 investitorjev je sedaj pozvanih, da do konca tedna dopolnijo svojo vlogo. Čigavi projekti bodo dobili denar in v kakšni višini, pa bo predvidoma znano sredi junija.

Lansko leto je bilo v sklopu zakona na voljo 1,5 milijona evrov, na seznam za ocenjevanje pa se je uvrstilo 77 vlog. Tako, da je letošnje razmerje med višino razpisanih sredstev in številom vlog ugodnejše. Spremenili so se tudi kriteriji upoštevanja bonitetne ocene, zato imajo zdaj več možnosti za uspeh na razpisu tudi srednje velika podjetja, ki sicer nimajo bonitetne ocene A, so pa razvojno naravnana. Konkretno to pomeni, da so se na letošnji razpis lahko prijavila tudi podjetja, ki se ukvarjajo na primer s turizmom, tuji vlagatelji in podjetja, ki že imajo pripravljeno vso potrebno dokumentacijo za začetek naložbe, torej gradbeno dovoljenje in pridobljene predračune za izvedbo.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.