https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Elektro Maribor predstavil svoje načrte na območju Pomurja

Murska Sobota, 05.05.2016 ob 14:00  

Elektro Maribor zagotovil, da bodo letos peljali prvi elektreficirani vlaki po progi Murska Sobota- Hodoš.

V prostorih Območne enote Murska Sobota podjetja Elektra Maribor so predstavili rezultate lanskega poslovnega leta in njihove načrte za prihodnje delovanje. Rezultate in načrte za prihodnost sta prikazala direktor Območne enote Murska Sobota Elektra Maribor Uroš Kolarič in predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič.

V uvodu je Kolarič povedal, da Območna enota Murska Sobota pokriva območje 19 občin. Oskrbuje 36.504 odjemalcev. Predstavljajo 17 % vseh odjemalcev Elektra Maribor in predstavljamo geografsko najobsežnejšo enoto. Generalna usmeritev enote je gradnja in ustrezno vzdrževanje roboustnega, proti vremenskim vplivom odpornega in pametnega omrežja. Raba gospodinjskih odjemalcev na našem območju je bila v letu 2015 za 2,2 % večja kot v letu 2014. Na območju Pomurja so v preteklem letu realizirali za 3,5 miljonov evrov investicij. Ob koncu je Kolarič navedel,da so odpravili 98 % vseh poškodb, ki so nastale kot posledica naravne ujme, žleda, leta 2014.

Investicijski načrt je predstavil predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič, ki je povedal, da bodo tudi letos vložili 3,5 miljonov evrov za investicije. Od tega bodo za srednjenapetostne priključne vode namenili 0,97 miljonov evrov, za srednjenapetostne povezovalne vode 140 tisoč evrov, enak znesek za transfromatorske postaje in za nizkonapetostne vode 1,4 miljonov evrov ter za merilne naprave (AMI) 490 tisoč evrov.

Glavni projekti v letu 2015 so po besedah Soviča obnova in ojačitev srednjenapetostne prečne povezave daljnovoda 20 kV Gaberje - Beltinci 1, izgradnja povezovalnega srednjenapetostnega kablovoda Černelavci 1 - Pušča, obnova daljnovoda 20 kV Trdkova sektor Martinje- Boreča ( II. faza), skupni nastopi pri urejanju NN omrežij v sklopu ostale infrastrukture ter vzpostavitev naprednih merilnih sistemov.

Glavne investicije v letošnjem letu je izgradnja daljnovoda 2 x 110 kV Murska Sobota - Mačkovci, ki bo pomembno izboljšal zanesljivost in kakovost oskrbe z električno energijo za več kot 12.000 uporabnikov omrežja na področju Goričkega. V letošnjem letu so dobili tudi gradbeno dovoljenje, tako bodo tudi letos zaključili dela. Ob tem so zagotovili, da se bodo letos peljali tudi prvi eletroficirani vlaki po železniški progi do Hodoša. Skupna vrednost investicije je 7,3 miljonov evrov, od tega so v letu 2015 namenili 3,5 miljonov, v letošnjem letu pa 1,7 miljonov evrov.

Drugi pomembni projekti so še izgradnja daljnovoda 110 kV Murska Sobota- Lendava in bo skupaj povezan z RTP Murska Sobota, RTP Lendava in RTP Mačkovci. Dolžina načrtovanega daljnovoda, ki bo vzpostavil pomursko 110 kV zanko, je 27,43 km. Ob tem bodo izgradili v Elektro Maribor še povezovalni srednje napetostni kablovod 20 kV Dolenci- Hodoš, obnovili bodo daljnovod 20 kV Gerlinci, nadomestili trasformatorsko postajo Srednje Bistrice 1 z vključitvijo v srednje in nizkonapetostne omrežje, je zaključil Sovič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2016 ob 21:12 SESTŠ gost

      monopolisti se slinijo , Soviča poznam iz srednje šole , razen , da je dosti govoril drugih rezultatov ni , je pa vedno uspešno pristavil lonček !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2016 ob 10:36 gost

      jaki podjetniki... pač izstavijo račun, če pa zmanjka za 13. plačo in ostale bonuse pa dvignejo cene.. živeli!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.