https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Plesalci plesne akademije iz Budimpešte zaplesali v Lendavi

Lendava, 06.05.2016 ob 7:00  

V gledališki in koncertni dvorani Lendava so pripravili baletni večer Madžarske plesne akademije iz Budimpešte. Dogodek je potekal v organizaciji Madžarske plesne akademije, društva baletnih umetnikov Slovenije in zavoda za kulturo in promocijo Lendava.


V prvi točki »PAQUITA« so zaplesali študenti VI., VII., VIII., in IX. Stopnje študentov Madžarske plesne akademije ob glasbi Ludwiga Minkusa in koreografiji Mariusa Petipa. Zaplesali so plese Entree, Pas de deux, Pas de trois, Variacije in Grand Finale.

V drugi točki so zaplesali »VALPURGINA NOČ IZ OPERE FAUST« ob glasbi Charlesa Gounoda in koreografiji Laszlo Seregi. Zaplesali so točke Pas de deux, Belzebubov ples, Nubijske plese, Venosov ples in Pas de six.

V tretji točki »ŠTIRJE LETNI ČASI« so zaplesali ob glasbi Antonia Vivaldija in koreografiji Marte Molnar, Andree Merlo, Noemi Kulcsar in Maged Mohamed. V tej točki so plesali diplomanti Madžarske baletne akademije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2016 ob 9:24 gost gost

      San gledo moskovski balet- divota.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2016 ob 14:00 xx gost

      http://pomurec.proing.si/data/galerija/16/05/1d209db065d73e62cd3ff157a70fea0e06566769/21462491075PIC_0466.jpg

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.05.2016 ob 14:13 Stewen gost

      KAM SO SE POTUHNILI? - Sodeč po slikah, so mladi plesalci že pravi mojstri. Soorganizator prireditve je bil občinski Zavod za kulturo in promocijo. Se mi pa postavlja vprašanje, zakaj tako malo gledlalcev?. Ponavadi je dvorana, ko so druge priredive, polna. Večerni čas? Čas ko so na tv nadaljevanke? Vsaj iz bližnjih blokov bi morali priti "iz mišjih lukenj". Morda pa morebitni obiskovalci sploh nis(m)o vedeli, da spet nekaj bo?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.05.2016 ob 17:53 kodila gost

      Maš prav Stewen, nej so znali.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.