https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

MK Plin še vedno med največjimi davčnimi neplačniki v Sloveniji

06.05.2016 ob 14:00  

Bioplinarni imperij Marjana Kolarja še vedno ni poplačal miljonskega dolga do države.

Podjetje MK Plin je davčni neplačnik od leta 2014. Zgodba se je pričela nekaj let prej, ko so prekmurski poslovnež Kolar in partnerja Tom Begovič in Denis Bolčina gradili bioplinarski imperij Keter Organica, ki pa je zaradi dolga do NLB in NKBM naradili 40 miljonov evrov dolga.

Oglasil se je tudi Kolar, ki se uvršča na 13.mesto med davčnimi neplačniki na FURSOVI lestvici davčnih neplačnikov, ki jo objavljajo javno že tri leta. Med drugim navaja, da je do zadnje težave prišlo do FURSA predvsem zaradi tega, ker niso plačali davek na dobiček, ki ga ne morejo plačati, saj ima podjetje MK Plin več kot 4,5 miljonov evrov odprtih terjatev, ki jim dolgujejo njihovi kupci.

Po poročanju spletnega portala siol.net zadevo preiskujejo tudi kriminalisti, medtem ko se Kolar skriva na sosedenjem Hrvaškem, kljub temu, da zatrjuje, da živi v Sloveniji.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2016 ob 20:26 polde gost

      denarja ni, lahko pa najamete poslovne prostore in stanovanja sredi Lotmerka...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2016 ob 7:13 ss gost

      Takemu lopovu je treba vzeti vse, njega pa v rudnik.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2016 ob 13:48 Stewen gost

      TEGA MU NI BILO TREBA - O "tajkunskih" zadevah MK ne vem veliko, se pa spominjam njegovega začetka množične prašičereje v hlevih v gozdiču blizu njegovega domaa. Zadeva je dokaj dobro "klapala",kar po mojem kaže, da je obvladoval ta posel. Če bi s tem nadaljeval, četudi ne bi bilo prav vsako obdobje donosno,potem mu danes Furs ne bi pihal/dihal za ovratnik. Toda človek je hotel več, na primer obdelovanje več sto hektarjev zemlje (predsem na Madžarskem) itd, itd, zdaj pa ima vraga. Podpisani ne morem spati,ko imam do 100 evrov minusa na TR, le kako lahko "spijo" MK in drugi, katerih minusi gredo v milijone? Ubogi siromaki!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.05.2016 ob 20:43 ms gost

      Židan njim je vse to omogočal in podpiral te bioplinarne zdaj pa ne vej nika o tem .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.