https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tradicionalna rekrutacija letnikov 98 v Beltincih

Beltinci, 06.05.2016 ob 15:00  

V Beltincih je potekala že tradicionalna 12. rekrutacija mladih rekrutov – letnikov 1998. Kot vsako leto v svečani povorki in lepo urejeni sodelujejo mladi fantje in dekleta iz občin Odranci, Beltinci, Turnišče, Črenšovci in Velika Polana.


Slovenija je že pred leti ukinila obvezno služenje vojaškega roka in profesionalizirala slovensko vojsko. Kljub temu se je obdržala tradicija rekrutiranja vse do danes. Rekrutacija predstavlja odlično priložnost, da se Slovenska vojska pobliže predstavi svojim potencialnim bodočim vojakom in sodelavcem.

Kot po tradiciji so mladi vojaški naborniki in nabornice skrbno pripravili in okrasili vozove, s katerimi so se podali na pot proti Beltincem. Ob tem ni manjkalo glasbene spremljave in pesmi. Za vojaške nabornike je včasih izbor za služenje vojaškega roka predstavljal svojevrsten družbeni dokaz »možatosti«, po drugi strani pa tudi veliko preizkušnjo in prehod v zrelo obdobje. Služenje vojaškega roka je iz neodločnih in šibkih fantov naredilo »prave« moške in pogumne može.

Slovenska vojska je ob tej priložnosti razstavila nekatera svoja vozila in vojaško opremo. Na voljo pa so bili tudi izkušeni vojaki, ki so jim posredovali koristne informacije v zvezi z delom v vojski in življenjem vojaka.

 

Mlade je pozdravil župan Občine Beltinci in visoki vojaški predstavniki. Nabornikom so podrobneje predstavili način za prostovoljno služenje vojaškega roka, ter ostale možnosti za služenje in delo v Slovenski vojski. Ob tem jih je pozdravil tudi vrhunski slovenski športnik in svetovni prvak Filip Flisar, ki je vsakoletni udeleženec rekrutacije v Beltincih. Vsakoletnega dogodka se udeležujejo tudi ostali športniki zaposleni v Slovenski vojski. Po uradnem delu so vojaki pripravili vojaško kosilo za vse rekrute in tudi ostale obiskovalce prireditve.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2016 ob 18:29 gost

      Kakšna rekrutacija...za koga in kaj...glavno ka se loče in fuka...kreteni eni delat se spravite

      13 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2016 ob 19:01 gost gost

      m i se gremo vojsko, katera na svetu ima neobrite vojake, te punce bi pa morale v vojsko samo ne slovensko, ampak jugo vojsko, pa bi videle kaj je život

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.05.2016 ob 19:07 Mojte Guro gost

      Vse je lepo in prav,svaka jim čast!Zdaj jih pa treba v vojsko poslat ženske in moške da bodfo čimprej dorasli in se vedli v službi kot treba.Ne pa da bodo od jutri dalje viseli na maminem cecku ali na računalniku ,tablici itd. in ko pride vojna pa puške čimprej v koruzo!Verjamite ali ne po vojski več nismo tako nepremišljeni in razvajeni dojenčki!Stari pregovor pravi in še dan danes drži in to je KDOR NI BIL V VOJSKI NI PRAVI MOŠKI!Lep pozdrav!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.05.2016 ob 20:39 Stewen - rekrut veteran gost

      REKRUTI - Ponavadi rad "šinfan" in delam tipkarske napake (ko pa so črke kako male), tokrat pa naj mi bo dovoljeno zapisati, da se mi zdi v redu,da tradicija ni prekinjena, torej se z "regrutacijo" "obeleži", da so fantje in dekleta zreli zae morebitno služenje vojaškega roka v Slovenski vojski, in sicer kot prostovoljci ali pa profesionaci. Teh pa je iz Prekmurja vse več,saj plače niso tako slabe,kot večkrat slišimo. Če pa greš v mednarodno "misijo", potem mesečno zaslužiš do 2.000 evrov. ---- Tudi sam sem bil nekoč "regrut". Tedaj smo se na "štelingo" peljali na okrašenih kmečkih vozovih, ki so jih vlekli konji. - Seveda tudi tedaj ni manjkalo pijače, ki sicer spremlja vesele in tudi žalostne strani našega življenja (sedmina, npr.)

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.05.2016 ob 22:29 Vojak Šejk gost

      ZA "gost - Mojte Guro" ! Kaj pa so ti mladenci krivi, če ni več obveznega služenja vojaškega roka ? In kdo je kriv, da bodo na maminem cecku ali na računalniku ,tablici? In pred čem nas bodo varovali? Kot je bilo videno, profesionalna vojska ne more zaustaviti niti miroljubne množice beguncev na poti do severa ....

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.05.2016 ob 23:30 a gost

      ka tou majo kakšo srečanje

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.05.2016 ob 23:49 človek gost

      Spoštovani ! Zelo lepo je videti takšne običaje so redkost in pohvale vredno za tak trud ! spoštovan gost (gost - | 06.05.2016 ob 18:29 Kakšna rekrutacija...za koga in kaj...glavno ka se loče in fuka...kreteni eni delat se spravite) moram ti povedat, da tudi tebi manjka služenje vojaškega roka ! pridejo mladi delat, delajo dva dni in že sprašujejo po plači koliko le ta znaša, niti dober dan ne rečejo nadrejenih po 2. tednih ne upoštevajo se zgražajo zakaj moram zdaj to jaz delati pa podobne stvari, da ne naštevam, pa se vprašam kje je bonton, red in disciplina hm prejšnja leta tega ni bilo se resnično ampak žalostno to opazi , da mladim manjka bonton , red in disciplina zakaj ? zato , ker služenje vojaškega roka ni več obvezno , se opravičujem ampak takim bi bilo potrebno dati ščetko za zobe v roke lepo na kolena straniščne školjke čistit in ponavljat vajo, dokler ne pridejo do zaključka, da si je treba plačo najprej zaslužit, da se obnaša korektno in spoštljivo šele potem po tihem pri sebi upat da bo mogoče plača boljša in se potrudit , na žalost pa pri večini mladih opažam na razgovorih samo eno, denar, denar in še enkrat denar ampak taki pri meni ne dobijo zaposlitve ! Hvala

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.05.2016 ob 9:12 Stewen gost

        ČLOVEK - Z vsem, kar s napisal zgoraj, se strinjam. Mamine sinčke in hčerkice je treba trdo prijeti, drugače bodo še naprej - mamini sinčki in hčerkice - uporabni kvečjemu za seks, ki pa jim kar gre.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.05.2016 ob 0:34 M gost

      Nekaj feštajo, pa ne vedo zakaj. Saj smo bili več ali manj vsi isti, ampak nekoč smo vsaj te stvari "rekruta" realizirali.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.05.2016 ob 6:55 gost

      na sliki št. 89 bi bilo potrebno premišljeno rekrutirati te nabornice ! dobro --zrelo izgledajo in to takoj za uporabo !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.05.2016 ob 18:52 stražar gost

      jebeš vojsko, glavno, ka se ne gre v šolo, se nažge do daske, te še pa par seksov vmes, pa je tradicija regrutacije uspela, živel 6. maj

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.05.2016 ob 8:11 gost net gost

      Stražar, ti nikoli nisi bil stražar in nikoli ne boš. To so bili pravi fantje, moški, pogumni. Takšnih več ni oz. so zelo redki. Torej ne komentiraj nekaj o čemer nimaš pojma, ker s tem poveš vse o sebi.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.05.2016 ob 10:13 gost

      gost net, je san pri vojski bil v najelitnejših kasarnah(maršal Tito),klot vzoren vojak, ko si ti še jajca v peskovniku vlači,, pred tem pa 62 dni na straži(napol mrtva straža), kabi se tij ponoči tan v hlače posral

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.05.2016 ob 10:14 stražar gost

      Gost net, ob 10:13 ti je pijsal stražar

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      11.05.2016 ob 14:13 gost

      sošolka Sam, da ni bilo potrebno iti v šolo..., kajne?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.05.2016 ob 14:15 gost

      David z Renkovec je najlepši bucek med temi mladeniči. Samo malo premalo kg ima!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.05.2016 ob 15:06 Patricija gost

      V glavi pa meglo, jezik pa dolg, to je pri tem "lepem" fantu D. stalnica, žal. Jezik mu funkcionira pred možgančki..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      17.05.2016 ob 21:57 gost

      Lepo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.05.2016 ob 16:56 gost

      Dajmo FILIP FLISAR navijam zate☺!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.