https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: S Karisfero za večjo konkurenčnost mladih na trgu dela

Murska Sobota, 8.5.2016  

Klub prekmurskih študentov (KPŠ) je v soboto organiziral v Dvorcu Rakičan že 3. pomursko študentsko zaposlitveno konferenco – Karisfero. Gre za izobraževalno-motivacijski dogodek, ki nudi mladim priložnost za poslovno mreženje, neposreden stik z delodajalci, pridobivanje znanj in izkušenj za večjo konkurenčnost na trgu dela ter boljšo zaposljivost.

 

Zbrane sta uvodoma pozdravila župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in predsednica KPŠ Barbara Sečko.

Udeleženci so pridobili znanja kako se predstaviti delodajalcu, kako na trgu dela izstopati, spoznavali so osebne prednosti in kako si jih upati izpostaviti. Namen Karisfere je večanje zaposljivosti mladih in povezovanje s potencialnimi delodajalci, delodajalcem pa predstaviti potencial mladih. KPŠ je začel uspešno graditi mrežo študent-delodajalec, znotraj katere se bodo oboji skušali čim več povezovati in spoznavati. S tem namenom so organizirali »hitre zmenke z delodajalci«.

Nejc Slovnik iz Point Out je udeležencem predstavil osebni branding, Tamara Lacić, trenerka na zvezi ŠKIS pa kako napisati kvaliteten življenjepis. Jana Šušteršič iz Kompetence je izvedla predavanje z naslovom Nehajte sanjati! Začnite živeti svoje sanje!. V popoldanskem delu je Saša Županek spregovoril o poslovnem bontonu, nato pa so sledili hitri zmenki z delodajalci in fotografiranje za življenjepis. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2016 ob 9:52 Stewen gost

      KARISFERA - SODEČ PO FOTOGRAFIJAH - NI BILO VELIKO DIJAKOV IN ŠTUENTOV, KI BI JIH TEMATIKA ZANIMALA. ŠKODA,KAJTI TEME SO BILE ZANIMIVE IN POUČNE. OČITNO JE, DA VEČINO PUNC IN MULCEV ZANIMA VSE DRUGO KOT IZOBRAĆEVAVANJE IN NAVEZOVANJE PRVIH STIKOV Z MOREBITNIM DELODAJALCEM. SICER PA: KDO, KI IMA ŠTIPENDIJ0, BI DELAL?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.