https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Trnju slavnostno ob 7. prazniku Občine Črenšovci

Trnje, 08.05.2016 ob 12:00  

Včeraj v Trnju potekala osrednja prireditev ob 7. prazniku Občine Črenšovci. Občinsko nagrado je ob 80. obletnici delovanja prejelo PGD Trnje.


Letošnji občinski praznik je bil posvečen 80. obletnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Trnje. V ta namen se je na osrednji pripreditvi zbralo 120 gasilcev in 17 praporjev iz prijateljskih gasilskih društev.

Zbrane je nagovoril župan Občine Črenšovci Anton Törnar, ki se je skozi zgodovino in sedanjost ozrl tudi na čase, ki prihajajo in na prihodnost občine. V kulturnem programu so nastopili otroci, šolarji in kulturniki iz celotne občine, ki so z nastopi pričarali dug slogana, pod katerim je letošnji občinski praznik potekal, to je »Da zadišij v naši občini«.

PGD Trnje je ob tej priložnosti prejelo občinsko nagrado za uspehe in dosežke na področju prostovoljnega gasilstva, ki ima trajen pomen za razvoj, ugled in promocijo Občine Črenšovci. Člani PGD Trnje poleg osnovega namena, to je pomoči bližnjemu, izvajajo tudi druge aktivnosti. Dejavni so v družbenem in družabnem življenju, organizirajo različne prireditve, ki povezujejo ljudi, skrbijo za razvoj kraja in lokalne sklupnosti, s prostovoljnim delom izboljšujejo pogoje za delovanje društva in drugo, veliko truda pa vlagajo prav v delo z mladimi.

Član poveljstva GZ Slovenije in predsednik Pomurske gasilske regije Dušan Utroša je podelil gasilski odlikovanji II. stopnje članoma PGD Trnje, in sicer Janezu Horvatu in Marjanu Zveru.

Slavnost so izkoristili tudi za podelitev priznanj JSKD, ki so ju ob 20. obletnici delovanja prejele Ljudske pevke upokojenke iz Črenšovce in ob 15. obletnici delovanja Ljudske pevke KD Fran Saleški Finžgar iz Žižkov.

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2016 ob 19:40 ĐURO gost

      tej horvatovi se pa vedno kcuj porijnejo ge se jej pa pije napravi pa tak nikaj v parlamenti samo velki gobec!!!

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2016 ob 19:46 gost

      ĐURO TIJ SI BEDAK NA KUBIK !!!!! da boš tij kak horvatovi , te de se dosta dosta boljše ,samo toga se nemo včakali ,zato ka si tij NOREC!!!

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2016 ob 20:16 gordon gost

      horvat -rešitelj prekmurskih duš, azanjat neki

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2016 ob 20:23 gost

      GOST neboš se včakal dokeč do takši sedeli tan

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.05.2016 ob 20:59 gordon gost

      gostu 20:23, nej san mislu pozitvno, on je največja promašena investicija crkvenjakov

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.05.2016 ob 12:20 Eden od prisotnih gost

      Lepe slike nastopajočih, lepih gasilk in požrtvovalnih gasilcev, samo slike goveda od Horvata in Jaklina sta pa odveč. Mogoče za kmetijski sejem v Radgoni.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.05.2016 ob 12:55 gost

      Edni ste brez trohice spoštovanja, tudi samospoštovanja, samo pomilovanja vrejdni. Pa fejst hamični!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.05.2016 ob 20:27 gost

      vse horvate pa prosim ne mečite v isti koš ker ta horvatova niti0,0001% -ta nema veze z parlamenton pa politike oz. ten horvaton ka ga mate na tapeti.lp

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.