https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Jure Kuhar osvojil odlično peto mesto

8.5.2016  

V Istanbulu je potekal drugi kvalifikacijski turnir v rokoborbi, kjer so se delile zadnje vstopnice za Olimpijske igre v Riu. Do polfinala se so le-te nasmihale tudi Prekmurcu Juretu Kuharju, a je bil svetovni prvak Cebi previsoka ovira.

Za uvrstitev na olimpijske igre se je bilo potrebno uvrstiti v finale, kar pa Kuharju ni uspelo. Po vrsti je premagal Litvanca Kazakeviča, Alžirca Boudjelima in Poljaka Babayana, v polfinalu pa je naletel na domačina Cebija. Le-ta je Juretov stari znanec, pomerila sta se pred petimi leti na svetovnem prvenstvu, a revanša Kuharja ni uspela.

Izgubil je z 2-0, a če povemo, da je izgubil s kasnejšim zmagovalcem, ki je ima v svojih vitrinah že šest medalj s svetovnih prvenstev, od tega tri zlate, se poraz ne sliši niti tako slabo. Sploh če pogledamo, da je od vseh zmag, ki jih je dosegel Turek, proti Kuharju bila najmanjša.


Ko je bilo jasno, da Jure ne bo tekmoval na olimpijskih igrah, je dobil možnost za osvojitev bronaste medalje, toda proti Hrvatu Starčeviću mu je zmanjkalo malo moči in sreče, saj je na koncu izgubil tesno 5-4 in osvojil peto mesto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.