https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Xal v Murski Soboti pričel z gradnjo nove hale

11.05.2016 ob 7:05  

Že v lanskem letu je družba Xal (Xenon Arcitectural Lighting) napovedala, da bo v Murski Soboti gradila dodatno halo. In te besede so se te dni udejanjile, saj so z gradnjo nove proizvodne hale že začeli. Hala se bo nahajala v Severni obrtno-industrijski coni v Murski Soboti.

Gradnja nove Xal-ove hale naj bi se zaključila do konca leta,vrednost investicije pa znaša približno 7,5 milijona evrov. In gradnja je povezana tudi z zaposlitvami. V Xalu je trenutno 146 zaposlenih, zaradi širitve pa do konca leta 2017 načrtujejo dodatnih 25 zaposlitev, do leta 2021 pa bi naj zaposlitev dobilo še 50 novih zaposlenih. Tehnični direktor v skupini Xal Martin Dlaska ob tem pravi, da bodo s širitvijo proizvodnega obrata predvsem učinkovito optimizirali proizvodne procese, kar bo imelo pozitiven vpliv na njihove dobavne roke.

Foto: reflex.si

Izvajalec del bo družba SGP Pomgrad, kjer so seveda zelo zadovoljni, da jim tuj investitor zaupa pri tako velikem projektu v domačem kraju. Predsednik uprave SGP Pomgrad Igor Banič je ob tem poudaril, da to ni pozitivno le za njih kot izvajalca del, ampak je tovrstna investicija znak, ki nakazuje pozitivne premike tudi v pomurskem gospodarstvu. 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2016 ob 8:44 Muri gost

      Dokaz, da je nujno sodelovanje s tujino, ne pa zloraba nacionalnega interesa s strani Foruma 21.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.