https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Letos rekordno število maratoncev v Radencih

Radenci, 12.05.2016 ob 11:00  

Letošnjega 36. maratona treh src, ki bo potekal v soboto 21. maja, se bo udeležilo rekordno število maratoncev. Tekmovalce bo v cilju pričakal Peter Prevc. V Radencih bo tekel tudi predsednik države Borut Pahor. Bo letos padel tudi Guinessov rekord v številu pretečenih polmaratonov?

 

Le še enajst dni nas loči do enega najlepših športnih dogodkov pri nas, vsekakor pa  najbolj srčnega. V soboto, 21. maja, bo v Pomurju in čez mejo pravi tekaški praznik, saj se bo na 36. Maratonu treh src pomerilo rekordno število tistih, ki so se odločili za najdaljšo in najtežjo preizkušnjo. Novo maratonsko progo Radenska Classic, ki bo kar štirikrat prečkala mejo med Slovenijo in Avstrijo, bo namreč preteklo 380 maratonk in maratoncev. To pomeni neverjetnih trideset odstotkov več kot lani. V cilju bodo tako njih kot vse ostale udeležence z medaljami pričakali naši nordijci, med katerimi bo tudi Peter Prevc.

»Rekordno število prijav za maratonsko progo verjetno lahko pripišemo uvedbi nove trase v enem krogu, v komunikaciji s tekačicami in tekači pa vedno znova slišimo, da prihajajo v Radence predvsem zaradi fenomenalnega vzdušja. Ta tri srca res bijejo za ta dogodek, ki si ga brez dolgoletne in trdne podpore Radenske ter predanosti okoli 900 prostovoljcev težko predstavljamo,« je ob zaključku prijav prek spleta poudaril generalni sekretar organizacijskega odbora Marko Pintarič. Skupno število doslej prijavljenih, med katerimi je tudi predsednik države Borut Pahor, sicer znaša nekaj čez 4800, rekord pa je padel tudi v številu prijavljenih na tekmovanje v nordijski hoji.

Bodo naši nordijski tudi letos presenetili?

Med udeleženci Maratona treh src bodo tudi naši smučarski skakalci in skakalke ter tekači in tekačice, saj je Radenska zlati sponzor Slovenske nordijske reprezentance in tako maja že tradicionalno obiščejo Radence. Prihod so potrdili Maja Vtič, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Katja Požun, Ema Klinec, Eva Logar, Nika Križnar, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Matjaž Pungertar, Peter Prevc, Tomaž Naglič, Anže Lanišek, Robi Kranjec, Jaka Hvala, Jernej Damjan, Cene Prevc, Alenka Čebašek, Lea Einfalt, Vesna Fabjan, Anamarija Lampič, Nika Razinger, Katja Višnar, Gašper Berlot in Marjan Jelenko. Razdeljeni bodo v dve ekipi, ena bo v cilju podeljevala medalje tekačem, druga, sestavljena predvsem iz smučarskih tekačev, pa bo tekla različne dolžine. Naši športni asi znajo presenetiti tudi tukaj, kot se je to zgodilo lani, ko je Lea Einfalt postala celo državna prvakinja v polmaratonu, Katja Višnar pa je v teku na 10 kilometrov osvojila 3. mesto.

13 polmaratonov v 30 dneh

V Radencih se bo v soboto, 21. maja, odvilo tudi precej zanimivih športnih zgodb. Med njimi je tudi zanimiva zgodba avstrijskega tekača Ernsta Fuchsa iz Spielfelda. Slednji letos poskuša podreti Guinessov rekord v številu pretečenih polmaratonov v roku meseca dni. »Doslej rekord znaša deset polmaratonov v enem mesecu, jaz ciljam na trinajst. Tečem že od 23. aprila, ko sem začel v Vaihingenu v Nemčiji, Maraton treh src pa bo predzadnji na seznamu, ki ga nameravam zaključiti le dan kasneje v Mainzu v Nemčiji,« je najavil Ernst Fuchs.

Vabljeni tudi pohodniki in navijači

Na vse trase se bo možno prijaviti tudi na dan dogodka, organizatorji pa toplo vabijo tudi vse, ki ne tečejo, naj se pridružijo športnemu veselju v Radencih. Udeležijo se lahko tekmovanja v nordijski hoji, brezplačnega pohoda Treh src ali ob progo pridejo preprosto navijat. »Za zabavo bomo poskrbeli od jutra do večera, ko bosta na velikem koncertu nastopili skupini Big Foot Mama in The Cock Tails, staršem pa bo od 8. do 14. ure na voljo tudi brezplačni vrtec, tako da izgovorov res ne more biti,« spodbuja Marko Pintarič.

Big Foot Mama svetujejo energično glasbeno podlago

Fantje iz Big Foot Mame so posebej za to priložnost pripravili predlog seznama njihovih pesmi, ki bodo tekačicam in tekačem pomagale, da bodo po trasi Maratona treh src leteli lahkih nog: »Čeprav v poštev pridejo vse naše hitrejše, udarnejše in eksplozivnejše pesmi, predlagamo instrumentalno Eksplozija za start, potem pa Rola se in Krila za vzdrževanje tempa, na koncu pa Tornado za finiš.«

Dober nasvet, odveč pa ne bo tudi opozorilo vsem, ki bodo v soboto, 21. maja, prišli v Radence, naj bodo zaradi povečanega prometa previdnejši. »Udeležence pozivamo, naj ob prihodu upoštevajo navodila policistov in redarjev ter naj bodo posebej pozorni na prometno signalizacijo zaradi zapor cest. Prav tako naj svoje jeklene konjičke parkirajo le tam, kjer je dovoljeno,« je za konec pozval Marko Pintarič. Vse informacije o Maratonu treh src so na voljo na spletni strani Maraton-radenci.si

Pregled športnih dogodkov 36. MARATONA TREH SRC – 21. maj 2016

Potek proge velikega maratona Radenska Classic

Proga bo tekače velikega maratona Radenska Classic vodila iz Radencev v Gornjo Radgono, kjer bodo tekači prečkali most na Muri - in s tem mejo med Slovenijo in Avstrijo – ter pot nadaljevali preko avstrijske Radgone (Bad Radkersburga) in Zenkovcev (Zeltinga) nazaj v Slovenijo, skozi Cankovo, Skakovce, Krajno in Gederovce, nato pa spet za nekaj časa v Avstrijo, skozi Žetince (Sicheldorf) in Potrno (Laafeld) nazaj v Radgono in ponovno preko Mure v Gornjo Radgono, od tu pa skozi Orehovce in Boračevo do cilja v Radencih.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.