https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboški Fazaneriji 2,2 milijona evrov na javnem pozivu

08.03.2011 ob 11:04  

Mestna občina Murska Sobota je za sofinanciranje operacije TC Fazanerija-energetski del  od Službe vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko prejela dobrih 2,2 milijona evrov iz naslova prednostne usmeritve »regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »razvoj regij« operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2010-2012.  

Foto: www.fotoultras.si

Mestna občina Murska Sobota  je na javnem pozivu kandidirala za sofinanciranje operacije »Turistični center Fazanerija-energetski del.« Strokovna komisija za izvedbo javnega poziva, ki jo je imenoval minister brez resorja, odgovoren za lokalno samoupravo in regionalno politiko, je vlogo obravnavala glede na določbe javnega poziva in s sklepom ugotovila, da je vloga pravočasna, popolna ter da so izpolnjeni pogoji, navedeni v javnem pozivu in dokumentaciji poziva ter predlagala, da se operacija »TC Fazanerija-energetski del« izbere za sofinanciranje in delno financiranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V letu 2011 je zagotovljenih za operacijo 1.615.763,98 EUR, v letu 2012 pa 583.668,02 EUR. Sredstva sofinanciranja so zagotovljena na postavkah namenskih sredstev EU za kohezijsko politiko na proračunski postavki Razvoj regij-spodbujanje turizma-07-13-EU. 

Neuspešno na razpisu Fundacije za šport

Mestna občina Murska Sobota pa ni dobila odobrenih sredstev na javnem razpisu Fundacije za šport in sicer za prijavljeni program »MESTNA OBČINA MURSKA SOBOTA« na področju gradnje športnih objektov (O). Pri tem projektu so na murskosoobški občini računali na 130.000 EUR za obnovo bazenskega kompleksa soboškega kopališča. V obrazložitvi je navedeno, da je strokovna komisija obravnavala 234 pravilnih in popolnih vlog. Za navedeno področje so za vse projekte skupaj  zaprošena sredstva tako znašala 29.186.071 EUR.  Razpisana pa so bila v višini 3.900.000 EUR, kar pomeni, da je višina zaprošenih sredstev za 7,48-krat presegla višino razpisanih sredstev na tem področju razpisa.

    Komentarji

    1. murazavedno
      08.03.2011 ob 17:11 murazavedno

      za stadion pa kurac samo predvolilne gluposste ! lopovi menjati štiheca

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.