https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

»Sočna vilica«: ob petkih bomo tudi v Murski Soboti lahko jedli na ulici

Murska Sobota, 13.05.2016 ob 8:00  

V središču Murske Sobote se že kmalu obeta novo kulinarično doživetje – festival ulične kulinarike, ki so ga v Zavodu za kulturo, turizem in šport poimenovali »Sočna vilica«. Prva bo že naslednji petek, 20.5.2016.

 

Pred Hranilnico prekmurskih dobrot, na Slovenski »vilici«

V senci lip na Slovenski ulici, pred Hranilnico prekmurskih dobrot, bodo obiskovalci lahko uživali ob sočni hrani in izbrani pijači ali pa le poklepetali s prijatelji in znanci. To je obenem ideja za malico na malo drugačen način ali postanek med opravki. V sklopu festival ulične kulinarike »Sočna vilica« bodo obiskovalci lahko pokušali jedi domačih in tujih restavracij, ki jih bodo dopolnjevala vrhunska vina domačih vinarjev, raznolik pivski izbor in drugi kreativni napitki različnih ponudnikov. Sproščeno druženje bo popestrila glasba in zanimive aktivnosti za otroke.

Ponudbo bodo dopolnjevali s številnimi kuharji in jedmi, ki bodo tematsko sledile pomladno poletnemu utripu. Na voljo bodo kreativne jedi, ki jih restavracije nimajo na svojih jedilnih listih. Svoboda in dobro razpoloženje spodbujata ustvarjalnost kuharjev, ki si drznejo biti drugačni in stopiti iz konvencionalnih smernic.

Prvič že naslednji petek

Na prvi Sočni vilici, ki se bo odvila na pločniku na Slovenski ulici pred Hranilnico prekmurskih dobrot,  bodo na ponudbo poskrbeli hotel Diana, gostilna Lovenjak, Šunkarna Kodila, restavracija Maximo in Radgonske gorice. Na voljo bo med drugim »pujčekova lička«, razni burgerji, čemaževa juha, rižota s šparglji, sladka zloženka iz jagod in špargljev, ocvrti bezgovi cvetovi - delikatesa iz bližnjega travnika, traminec, pijača Hugo itd.

Organizatorji festivala je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občina Murska Sobota. 

Prijetna druženja bodo nadaljevali vse do jeseni in sicer vsak drugi petek med 11. in 18. uro. Dogajanje lahko spremljate na spletni strani www.socnavilica.si.  Organizatorji  obljubljajo tudi dostopne cene, obrok naj ne bi presegal 5 evrov.

Foto: arhiv pomurec.com, FB Sočna vilica

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2016 ob 8:25 D gost

      Ja pajdoja z svojimi burgerji ste nej povabili zraven vej pa je on baje v soboti najbokši da nega druguga stare pleskavice z drobtinami je najboljše in ga povabite

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.05.2016 ob 8:26 gostja gost

      Lepo in obetavno in sigurno bno zaživelo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.05.2016 ob 12:26 gost

      Ta diana vsepovsod notri rine.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.05.2016 ob 12:48 Alergik gost

      Lepo, da se tudi v MS nekaj dogaja a me žalosti, da se v teh časih še vedno pozablja na tiste, ki pa vsega ne morejo jesti zaradi raznih alergij in bolezni pa bi zato bilo lepo, če bi tudi ti mojstri pokazali specialitete brez alergikov, kot je gluten in laktoza

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.05.2016 ob 12:54 olosh gost

      Alergija na gluten ne obstaja!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.05.2016 ob 13:12 Alergik gost

        bilo je napisano "alergije in bolezni" in gluten spada pod alergike. Poleg celiakije, ki je avtoimuna bolezen in pri kateri je strogo prepovedan gluten, obstaja tudi intoleranca na gluten, ki se pa obravnava kot alergija, pri kateri pa pravtako ne smeš zaužiti gluten.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.05.2016 ob 15:18 @ gost

      Sočna vilica? Aha, za lačno usto.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.05.2016 ob 16:27 cmrlcek gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.