https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Dan hrvaške kulture v Lendavi

Lendava, 13.05.2016 ob 12:00  

Hrvaško kulturno društvo Pomurje je v gledališki in koncertni dvorani Lendava pripravilo  Dan hrvaške kulture. Ob tej priložnosti je v Lendavi nastopil ansambel narodnih plesov in pesmi Hrvaške Lado iz Zagreba. Ansambel velja za enega najboljših folklornih ansamblov na svetu. Ansambel ima v lasti več kot 1.200 različnih kostumov.


Gre za hrvaški državni profesionalni ansambel, ki obeležuje 66 let umetniškega delovanja. Slednji je v Lendavi nastopil že drugič. V tem času je ansambel, ki ga zaradi bogate zbirke narodnih noš enačijo s potujočim muzejem, nastopil na številnih svetovnih odrih. Njihov program sestavlja na stotine hrvaških ljudskih pesmi in plesov, nastalih na križišču kultur, obogatenih z mediteranskimi, balkanskimi in panonskimi vplivi.

Na odru se je predstavilo sedemintrideset vrhunskih plesalcev, ki se lahko v trenutku prelevijo v folklorni zbor, spremljalo jih je 14 glasbenih virtuozov, ki obvladujejo kar petdeset različnih tradicionalnih in klasičnih glasbil.

V uvodu je prisotne pozdravil župan občine Lendava Anton Balažek. Za njim je prisotne nagovorila Božena Leš pooblaščena ministrica hrvaškega veleposlaništva v Sloveniji. Prisotne je tudi nagovorila Azra Popović sekretarka na veleposlaništvu Bosne in Hercegovine v Sloveniji. Na koncu je prisotne pozdravila še Sandra Herman podžupanja Medžimurske županije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2016 ob 12:13 gost gost

      Prvič, slik je absolutno preveč, škoda prostora. Morda pa je fotograf plačani, da naredi, čim več enih in istih slik. Na to se je že opozarjalo, pa gluhemu dobro jutro. Drugič pa, hrvaška kultura tudi spada v Lendavo, saj tam na bogračiadi že govorijo v treh jezikih, tudi hrvaškem, ko se oglaša njihov radio. Slišal in vem, da je tako. Multikulturnost ja, vendar a,je še kje drugje?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.05.2016 ob 18:13 Stewen gost

      DIGITALIZACIJA - Povsem se strinjam z mnenjem, da je slik "absolutno preveč". Nastajajo seveda z digitalcem,ki nima fillma za 36 posnetkov, kot so ga uporabljali analogni aparati,ampak jih lahko narediš nekaj sto. In to seveda nič ne stane: ne fotografa ne uredništva. Seveda je lažji pritiskati sprožilec, težje je kaj pametnega zapisali. Torej kaže v prihodnje napisati o dogodku par vrstic več in objaviti manj slik. Pa še to: kot avtor prispevka je večinoma navedeno uredništvo,kjer pa seveda ni nevidnih duhov, ampak so v njem "človeki", zato hočemo njihova imena. ---- Pripis: Človeki? Namerno sem zapisal narobe. Kako že sklanjamo človek - v množini?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2016 ob 12:15 gost

      pa to je za BRUHATI!!kašen dan hrčkove kulture,pa kaj ste vsi prizadeti,me prav zanima če je na hrvaškem kak dan dan slovenske kulture,uredništvo tega sploh nebi smelo objaviti!!!!! lezete v rit tem zahrbtnim hrčekom...da vas ni sram

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.