https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

V Murski Soboti uspešno zaključili jubilejno 50. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

Gimnazija Murska Sobota, 17.5.2016  

Gimnazija Murska Sobota in Srednja poklicna tehnična šola Murska Sobota sta gostili 391 osnovnošolskih in srednješolskih tekmovalcev iz cele Slovenije.

V jubilejnem 50. Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije je v prostorih telovadnice potekala slavnostna otvoritev dogodka.

V sklopu projekta Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije so mladi iz osnovnih in srednji šol letos pripravljali raziskovalne naloge s kar 20 različnih področij. Skozi proces priprave raziskovalnih nalog nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, se interesno usmerjajo v različna področja znanosti ter se učijo raziskovalnih metod. Na Srečanju mladih raziskovalcev imajo možnost o svojem delu razpravljati s strokovnjaki in javno predstaviti rezultate svojega raziskovanja. Na območju celotne Slovenije vsako leto poteka 16 mestnih in regijskih srečanj, na katerih se zbere več kot 2.500 mladih raziskovalcev iz osnovnih in srednjih šol, ki predstavijo približno 1.200 nalog, pri katerih jim pomaga več kot 1.000 mentorjev. V 1. krogu državnega tekmovanja so sodelovali 913 osnovno- in srednješolcev s 524 nalogami, izmed katerih se je na zaključno 50. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije letos uvrstilo 227 raziskovalnih nalog, ki jih je pod mentorstvom 318 mentorjev izdelalo 391 osnovno- in srednješolec. Po mnenju komisij je kvaliteta nalog na zelo visokem nivoju in tematsko zelo razgibana.

V svojih govorih so tekmovalcem uspešno raziskovanje v prihodnosti zaželeli ravnatelj Gimnazija Murska Sobota Roman Činč, ravnatelj Srednje tehnične in poklicne šole Murska Sobota Ludvik Sukič, podržupan MO MS Boštjan Berlak, direktor ARRS dr. József Györkös in predsednik Zveze za tehnično kulturo Slovenije dr. Stane Pejovnik, ki so poudarili vsi enotno, da brez mladostiške iznjadljivosti, razmišlanja in kolektivnega dela ni napredka in vsem tekmovalcem zaželeli srečno zagovarjanje svojih nalog. Sledil je še kulturni program, kjer so se z glasbenimi točkami predstavili dijaki Gimnazije Murske Sobote.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.