https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Gremo na morje

21.05.2016 ob 10:00  

Počasi, a vztrajno, se približuje konec meseca maja, kar že za marsikoga pomeni, da zelo razmišlja o tem, kam se bo v času letošnjega dopusta z ljubljenimi osebami podal na morje. Resda nas vreme do sedaj ni kaj dosti razvajalo s sončnimi žarki, tako, da marsikdo niti nima občutka, da se kopalna sezona že bliža.

Nas čaka rekordno vroče poletje 2016?

Trenutno je težko verjeti, a vremenoslovci za letošnje poletje napovedujejo še večjo vročino, kot smo jo imeli v lanskem letu. Leto 2016 bi naj bilo rekordno vroče. Vremenoslovci so do tega zaključka prišli na podlagi zimskih temperatur. Pravijo namreč, da če so bile visoke temperature sredi zime blagodejne, bodo poleti lahko že kar peklenske. Kajti globalno segrevanje našega planeta se bo zaradi posledic kombinacije naraščanja toplogrednih plinov in pacifiškega morskega toka El Niño v prihodnjih petih mesecih le še nadaljevalo. El Niño bo letos dosegel vrhunec, ohlajati se bo začel v letu 2017. Torej bi po napovedih leto 2017 bilo hladnejše. A do takrat še imamo čas izkoristiti dolgo, vroče poletje v letu 2016, ki nam ga napovedujejo.

Foto: Tulum Mehika, Thinkstock

Če torej verjamemo vremenoslovcem, ni ovir za začetek načrtovanja letošnjega letnega dopusta. Možnosti za dopustovanje je veliko in težko se je odločiti. Nekateri se odločate vsako leto za enako destinacijo, spet drugi radi menjavate okolje, tretji pa radi sledite trendom in si na podlagi najbolj priljubljenih krajev izberete vaš kraj za vsakoletni dopust. Letošnji seznam 30 top destinacij, ki ga je objavil Business Insider med drugimi vključuje tudi Ljubljano. Ljubljana se je na seznamu znašla, ker letos nosi naziv zelene prestolnice Evrope, tujci pa so pohvalili mestno središče, njen poletni vrvež in zelenje. Pa navedimo še nekatere druge top destinacije: Boromejski otok Isola Bella, Mehiški Tulum, Marakeš Maroko, jezera v regiji Masurian, Poljska, Shoal bay, Angvila, Karibi, Siem Reap, Kambodža, Plaža Nissi, Ciper, Malibu Kalifornija, Jamajka, Bordeaux, Francija, Reykjavik, Islandija, Fidži, Korčula, Hrvaška, Azori, Portugalska.

Foto: Reykjavik Islandija, Thinkstock

Prav gotovo je na svetu nešteto destinacij, ki te navdušijo, ti vzamejo dah. Vendar pa je verjetno pri večini izmed nas dopust v veliki meri odvisen tudi od finančne situacije. Tako, da ne bo odveč se podrobneje pozanimati o nam zanimivih destinacijah, saj je marsikaj velikokrat ceneje, kot si to na prvi pogled predstavljamo.  Vendar pa, ne glede na to, kam vas bo poleti ponesla pot, ključno ostaja s kom si in ne kje si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2016 ob 10:25 Goričanec gost

      .....za sirotinjo pa Ledava in Kamešnica, pa mogouče moalo Moravci pa Radajn, tou de lüšno...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2016 ob 8:34 gost

      Z takšnimi neumnimi prispevki jebete sirotinjo v živi mozak...dobro znate kakšno je socialno stanje v Pomurji in Sloveniji ...seronji z Pomurca fuck off

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.05.2016 ob 10:53 gost

      Tou di šli sindikalisti iz Sobote, pa inšpektorji za delo, pa zavod za zaposlovanje, tou su umetniki države. pa kakši direktor, katermu delavec dela za podminimalca

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.