https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Upokojenski pevski zbori so zapeli v Turnišču

Turnišče, 21.05.2016 ob 8:00  

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev Pomurja in društvo upokojencev Turnišče sta pripravili v Jeričevem domu v Turnišču – Pokrajinsko revijo upokojenskih pevskih zborov.

 

Prireditev je s pozdravnim nagovorom odprla Vijola Bertalanič predsednica Pomurske pokrajinske zveze. Prisotne je nagovorila tudi mag. Vesna Jerala Zver županja občine Turnišče. Program je povezovala Nataša Litrop. Prvi so na odru zapeli mešani pevski zbor »Nimam časa« društva upokojencev Lendava pod vodstvom Tanje Vajda. Za njimi so nastopili člani ženskega pevskega zbora »Püngrad« DU Krog pod vodstvom Anke Suhadolnik. Kot tretji je nastopil ženski pevski zbor DU Ljutomer pod vodstvom Vlaste Vizjak.

Naslednji so se zvrstili člani mešanega pevskega zbora Vladimir Močan DU Murska Sobota pod vodstvom Matije Horvat. Za njimi pa člani mešanega pevskega zbora »Jakob Šešerko« DU Sveti Jurij ob Ščavnici pod vodstvom Nade Špišić. Zatem so na odru zapeli člani mešanega pevskega zbora DU Šalovci pod vodstvom Stanka Gašparja.

Naslednji je nastopil ženski pevski zbor Marjetice DU Moravske Toplice pod vodstvom Štefana Šantavca. Sledil je ženski pevski zbor DU Gornja Radgona pod vodstvom Dragice Černe. Za njimi so zapeli člani mešanega pevskega zbora DU Beltinci pod vodstvom Marije Horvat.

Kot predzadnji je nastopil mešani pevski zbor DU Cankova pod vodstvom Mire Huber. Srečanje pa so s svojim nastopom zaključili gostje revije mešani pevski zbor »Marije pod logom« župnije Turnišče.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2016 ob 21:15 Stewen gost

      UPOKOJENCI POJEJO - Kdor poje, slabo ne misli. In ker pojejo tudi naši upokojenci, pa ne samo na srečanjih ob kapljici, na primer Pri studencu, ampak tudi kot zbori, jih gre pohvaliti. --- Lepo,ker so zdravi in se družijo ter uživajo "na stara leta". Ko so bili mladi, so delali in šparali. ---- Dobro je, da penzija, kolikršnakoli že je, redno prihaja na račun in da bo spet nakazana čez osem dni.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.