https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

Jelena Rozga: Zelo se veselim sobotnega koncerta v Rakičanu

24.05.2016 ob 8:00  

Pred sobotnim koncertom v Dvorcu Rakičan smo se pogovarjali s hrvaško pevko Jeleno Rozgo. Pravi, da že komaj čaka ponovno druženje s pomurskim občinstvom.

 

Za vami je že veliko nastopov v Sloveniji (športne in koncertne dvorane, koncerti na prostem in v šotorih). Kaj lahko občinstvo pričakuje od vašega prihajajočega koncerta v Dvorcu Rakičan?

Zelo se veselim sobote in koncerta v Rakičanu. Kot vedno, publika lahko od mene pričakuje sijajno zabavo. Pripravljam repertoar, v katerem bodo, v to sem prepričana, uživali vsi.  

 

Znano je, da publika na vaših koncertih z vami poje in pleše skoraj ob vseh pesmih od začetka do konca. Kakšni so občutki pri tem, o čem razmišljate v tistih trenutkih?

V takih trenutkih ne obstaja srečnejša in bolj zadovoljna oseba od mene. Prepustim se pozitivni energiji, ki mi jo publika daje in mislim, da se v zraku čuti ta čudežna atmosfera. Ni večje sreče, ko publika vsako pesem, tudi mojo najnovejšo balado Udajem se, poje z mano v enem glasu.

 

Kako izgledajo trenutki v garderobi pred nastopom?

V garderobi je vedno veselo, glede na to, da imam ob sebi zelo razigran bend. Tudi tista pozitivna trema, ki jo imam pred vsakim nastopom, je potem minimalna, ker se vsi smejemo in šalimo, medtem ko čakamo, da pridemo na oder.

 

Ponavadi je v Sloveniji in v naši regiji hrvaška pop glasba v kombinaciji s turbo folk glasbo zelo dobro sprejeta. Kaj je po vašem mnenju tisto, kar vašo glasbo popelje v srca poslušalcev tako v vaši domovini, Sloveniji in tudi drugje?

Na vsaki novi pesmi delam počasi in preudarno, ker mislim, da je težko ohraniti svoj stil in hkrati zadovoljiti okus publike. Imam to srečo, da v tem uspevamo, vsaka nova pesem je odlično sprejeta v celotni regiji, kar me dela najsrečnejšo osebo na svetu.

Katero od svojih pesmi najraje zapojete na koncertih in zakaj?

Vsaka moja pesem je za mene kot otrok in vsako imam zelo rada. Še posebej mi je lepo, kadar zapojem pesmi, kot so Cirkus, Udajem se, Prsti zapleteni, Odo ja ... Se pravi, balade so dobro sprejete na koncertih.

 

Opažate kakšne razlike med hrvaškimi in slovenskimi ljubitelji vaše glasbe?

Najbolj skromno vam lahko povem, da imam najboljšo publiko, kamorkoli pridem. (smeh)

 

S katerim slovenskim glasbenikom ali skupino bi v prihodnosti morda najraje sodelovali in zakaj?

Vedno mi je najpomembnejša dobra pesem. Če se bo to zgodilo, bom razmišljala naprej. Pesem je tista, ki odloča.

 

Obstaja možnost, da v prihodnosti posnamete kakšno pesem v slovenskem jeziku?

Zakaj pa ne ...

 

To ni vaš prvi nastop v Pomurju. Kaj ste si najbolj zapomnili iz naše regije in kaj vam je pri nas najbolj všeč?

Najbolj mi je všeč energija, ki vlada na koncertih in vaše gostoljubje. Resnično se veselim, da se bomo čez nekaj dni ponovno družili. 

Jelena Rozga se bo pomurskemu občinstvu predstavila v soboto, 28. 5. v Dvorcu Rakičan. Dogajanje se bo pričelo že ob 20.00 uri. 

    Fotogalerija