https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pred začetkom sejma AGRA ne zamudite strokovnih ocenjevanj

26.05.2016 ob 13:00  

Pomurski sejem d.d. sporoča, da so priprave na sejem AGRA 2016 že v polnem teku. V Gornji Radgoni bodo z njim od 20. do 25. avgusta praznovali mednarodno leto stročnic, 25. obletnico povezovanja s Slovenci po svetu in mednarodno sodelovanje pri pridelavi zdravju prijaznih živil na okolju prijazen način. Že pred avgustovskim dogajanjem pa bodo potekala številna strokovna ocenjevanja.

54. mednarodni kmetijsko živilski sejem Agra bo strok uspešne poslovnosti in prodorne strokovnosti. Letošnja Agra bo namenila posebno pozornost mednarodnemu letu stročnic. Sejem bo obeležil 25 letnico zamejstva, povezovanja s Slovenci po svetu, ki jih iz tujine vabi Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu. Država partnerica bo Madžarska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami se bodo predstavile številne druge države.

Agra bo predstavljala vse tisto, kar potrebujemo za pridelavo zdravju prijaznih živil na način prijazen okolju ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi in vina. Z razstavnimi prostori ter pri pripravi strokovnih dogodkov in predstavitev sodelujejo najvidnejše državne, zbornične, gospodarske in strokovne institucije, predstavlja pa se tudi kmetijsko – živilsko izobraževanje.

Ekološkemu kmetijstvu in živilom, hrani iz naše bližine in lokalni prehranski oskrbi, slovenskemu bogastvu gozdov in lesa ter kmetijski tehniki za varno in okolju prijazno kmetovanje se bodo pridružili predstavitve v hlevih, maneži in v strokovnem dogajanju kjer bodo predstavljene slovenske avtohtone pasme živali, govedo, konji, prašiči, drobnica, čebelarstvo, male živali, ribe v ribniku ter kraški ovčarji. Vse, ki se s poljedelstvom ukvarjajo profesionalno in ljubiteljsko, bodo vabile predstavitve na osrednjem sejemskem vrtu, permakulturnem vrtu, Gainem samooskrbnem vrtu ter sejemski njivi na kateri bodo ob stročnicah na ogled tudi, vrtnine, travne mešanice, jedilna koruza, industrijska konoplja, zelišča in aromatske rastline,...

Foto: pomurski-sejem.si

Oaze zelenih poslovnih priložnosti pa bodo tudi nasad hmelja, slovenskega trsnega izbora, starih sort jablan ter gozdno parkovni nasad. Agro bodo spremljali tehtni strokovni posveti, stanovska in družabna srečanja, tržnice, pokušnje, tekmovanja in zabavni dogodki. Bienalno pa bo ob njej potekal tudi 20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK.

Že danes pa si lahko zabeležite datume ocenjevanj vsi, ki bi svoje izdelke želeli predstaviti strokovni komisiji. Strokovna ocenjevanja kakovosti izdelkov bodo potekala v mesecih maj, junij, julij in avgust. Datumi so sledeči:

37. mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov

• 15. junij 2016 (mesni izdelki)

30. mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov

• 31. maj - 3. junij 2016

20. mednarodno ocenjevanje sokov in brezalkoholnih pijač in embaliranih vod

• 17. junij 2016

42. odprto državno ocenjevanje vin “Vino Slovenija Gornja Radgona” in 6. odprto državno ocenjevanje BIO vin

• 18. - 22. julij 2016

14. ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo

• 2. avgust 2016

36. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme

• 18. - 19. avgust 2016

Že v maju pa sta se zaključila: 36. odprti natečaj Slovenski oskar za embalažo (13. maj 2016) in 37. mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov (18. maj 2016 (sveže meso)).

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2016 ob 20:37 Stewen gost

      MURSKA SOBOTA - SEJEMSKO MESTO - Ker je MS pomurska metropola, bi morala biti tudi sejemsko mesto. Pa ne le zaradi Miklošovega, Trezinoga in še kakšnega drugega kramarskega sejma. Za začetek sem že predlagal vsepomurski obrtni sejem, a nisem zasledil odmeva. Zdi se, da predsednikom OZS paše tako, kot je. Nič! Zgled bi moral biti Nirosov dan odprtih vrat na Cankovi. Ljudje pač radi hodimo na sejme, še posebej, ko ni vstopinine. - Pa še to: mislim, da bi tudi Agra bolj pasala v MS, ker je tod več možnosti za širitev, na primer območje med MS in Beltincih.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.