https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Neurje v Pomurju odkrivalo strehe in podiralo drevje

Lemerje, 24.05.2016 ob 9:00  

Vremenoslovci so nam v teh dneh obljubljali padavine, in imeli so prav. Vendar pa je včeraj prav gotovo redko kdo pričakoval takšne nalive, kot jih je bilo deležno Pomurje in tudi ostali deli Slovenije. Vremenoslovci opozarjajo, da lahko ponekod v severovzhodni Sloveniji, predvsem v krajih med Koroško in Prekmurjem, še do danes opoldne pade več kot 40 litrov dežja na kvadratni meter.

Včeraj pozno popoldne se je vse skupaj začelo. Najprej so se pojavili oblaki, kot smo jih vajeni gledati v znanstvenofantastičnih filmih. Potem so iz oblakov prišli prvi bliski, katere je spremljalo grmenje. Vse skupaj je podkrepil veter, ki je določil smer, v katero se bodo oblaki pomikali. Ko so oblaki prihajali bližje, se je počasi začelo čutiti, s kakšno silo se bo tokratno neurje odvijalo.

Prav gotovo še nihče ni pozabil škode, ki jo je na poljščinah naredila nedavna pozeba in je zato prav gotovo tudi z zaskrbljenim očesom spremljal igro, ki nam jo je včerajšnjega dne pripravila mati narava. Vreme je že tako v drugi rundi v kratkem času v Pomurju in ostali Sloveniji povzročilo kar nekaj nevšečnosti, a tokrat so bile predvsem odkrite strehe, podrta drevesa in težave z meteornimi vodami.

Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sporočili, da je v Pomurju ob 21.48 v naselju Grad udarila strela v stanovanjski objekt, katera je poškodovala dimnik, del ostrešja in tram. Ob 20.43 se je podrlo drevo čez cesto Gornji Ivanjci–Negova. Ob 20.25 se je podrlo drevo čez cesto Gomilice–Brezovica. Ob 18.05 je v naselju Zasadi močan veter odkril okoli 250 kvadratnih metrov strehe na gospodarskem poslopju. Ob 18.48 je v Kolodvorski ulici v Ljutomeru meteorna voda zalila prostore trgovine KIK ter poškodovala montažni strop. Ob 18.05 je v naselju Bučkovci močan veter podrl drevo čez cesto. Ob 18.08 je v naselju Pušča meteorna voda zalila cestišče in dve kleti, močan veter pa je odkril strehe na treh stanovanjskih hišah. V naselju Kupšinci je veter poškodoval nekaj električnih drogov. V Murski Soboti je veter podrl eno drevo čez cesto ter nanesel nekaj polomljenih vej na drugo cesto. Ob 17.58 je v naselju Vogričevci strela udarila v električni drog.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2016 ob 19:15 gost

      Gnes pa še hujše!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.06.2016 ob 12:16 gost

      Ka ste vi nore

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2016 ob 23:56 Gost gost

      Vreme je in bo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.