https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na Občini Turnišče sprejeli najboljšega študenta UM

Turnišče, 31.05.2016 ob 7:00  

V petek je Občina Turnišče s slavnostnim sprejemom izrekla priznanje svojemu občanu Luki Adaniču, ki ga je Univerza v Mariboru v sodelovanju z Elektro Maribor razglasila za najboljšega študenta Univerze v Mariboru.

“V Občini Turnišče se trudimo spodbujati mlade k izobraževanju, saj vsako leto razdelimo določeno vsoto finančnih spodbud za vsak uspešno končan letnik in zaključen študij na fakulteti, magisteriju ali doktoratu. V prihodnje bomo spodbude posodobili in nadgradili. Zavedamo se, da je razvoj občine odvisen od ljudi, ki kreativno razmišljajo in delujejo. Preseči moramo stare ustaljene vzorce in sami prevzeti odgovornost za svoj uspeh in uspeh v življenju,” je na sprejemu povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

Slavnostnega sprejema se je med drugim udeležil tudi ravnatelj Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota Ludvik Sukič, ki je Luko Adaniča zelo dobro spoznal kot srednješolca, saj je le-ta šolanje na SPTŠ zaključil kot zlati maturant. Predsednik Pomurske izobraževalne fundacije in Pomurske akademsko znanstvene unije pom. akad. dr. Mitja Slavinec, ki je z obžalovanjem opravičil svojo odsotnost, pa je najboljšemu študentu Univerze v Mariboru v pismu iskreno čestital in izrazil dobre želje za nadaljevanje kariere.

Luka Adanič se lahko pohvali z uvrstitvijo med najboljših 5 % študentov v generaciji. Je predstavnik študentov v različnih komisijah na fakultetnem in univerzitetnem nivoju. Svojo študijsko odlično dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem na raznih raziskovalnih ter razvojnih projektih, prav tako pa je avtor in soavtor več znanstvenih prispevkov. Izstopa tudi po tem, da ima v postopku prijave svoj patent. S slavnostnim sprejemom je županja mag. Vesna Jerala Zver izkazala priznanje svojemu občanu Občine Turnišče, ki ga je Univerza v Mariboru nagradila za njegovo študijsko odličnost in dodala, da se v občini zavedajo pomena izobraževanja, ki je temelj celovitega razvoja naše družbe, tako na lokalni, kot nacionalni ravni.



    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.