https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radenski na skupščini izključili majhne delničarje

01.06.2016 ob 7:15  

Že pred časom smo poročali, da bodo v družbi Radenska d.d. na naslednji skupščini odločali o izključitvi majhnih delničarjev. Skupščina je potekala minuli petek in padel je sklep, da se majhne delničarje iz družbe Radenska izključi. Delničarji Radenske so predlog uprave potrdili. Za vsako delnico prejmejo 14 evrov denarne odpravnine.

V drugi točki na 25. (izredni) seji skupščine družbe Radenska, d.d. Radenci so obravnavali izključitev manjšinskih delničarjev. V sprejetem sklepu skupščine je navedeno, da se je skupščina družbe seznanila s Poročilom glavnega delničarja o izključitvi manjšinskih delničarjev z dne 18. 4. 2016, ki ga je pripravila družba Kofola d.o.o.. Da se je skupščina družbe seznanila s tem, da je družba Kofola d.o.o. imetnik 4.941.350 navadnih imenskih kosovnih delnic družbe z oznako RARG, kar predstavlja 97,62 odstotni delež vseh delnic družbe, zato skladno s 384. členom ZGD-1 velja za glavnega delničarja družbe.

Sklenili so, da se vseh preostalih 120.506 navadnih kosovnih delnic družbe z oznako RARG, ki so v imetništvu manjšinskih delničarjev, prenese na glavnega delničarja, družbo Kofola d.o.o., proti plačilu denarne odpravnine upravičencem. Z dnem vpisa tega sklepa o prenosu delnic v sodnem registru, se prenesejo vse delnice družbe, ki so v imetništvu manjšinskih delničarjev, na glavnega delničarja.

Manjšinski delničarji prejmejo izplačilo 14  EUR/delnico

Skupščina je pooblastila glavnega delničarja, da po vpisu tega sklepa o prenosu delnic v sodni register skladno z drugim odstavkom 23. člena Zakona o nematerializiranih vrednostnih papirjih (ZNVP-1) vloži zahtevo in sklene pogodbo o prenosu delnic družbe iz računov manjšinskih delničarjev na račun glavnega delničarja pri KDD d.d. Nemudoma po vpisu sklepa o prenosu delnic v sodnem registru bo glavni delničar družbe upravičencem za prenos delnic plačal odpravnino v višini 14,00 EUR za posamezno delnico družbe z oznako RARG.


Foto: Arhiv Pomurec.com

Do denarne odpravnine za prenos delnic po tem sklepu so upravičeni: v primeru, ko so delnice v lasti manjšinskega delničarja predmet pravice tretje osebe in iz vsebine pravice tretje osebe izhaja upravičenje do donosov: oseba, v korist katere je bila ta pravica vpisana na dan vpisa sklepa o prenosu delnic na glavnega delničarja v sodni register; v drugih primerih: manjšinski delničarji, ki so vpisani v centralnem registru kot imetniki delnic na dan vpisa sklepa o prenosu delnic na glavnega delničarja v sodni register.

Skupščina je pooblastila družbo Radenska d.d., da posreduje glavnemu delničarju potrebne podatke, s katerimi razpolaga, za izplačilo denarne odpravnine upravičencem. Manjšinski delničarji oz. upravičenci do denarne odpravnine so dolžni posredovati glavnemu delničarju oz. družbi RADENSKA d.d. potrebne podatke za izplačilo najkasneje naslednji dan po presečnem dnevu.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2016 ob 8:06 gost

      Res ne razumem kako lahko nekdo ki je večinski lastnik nekoga na tak način da ga enostavno izključi razlastnini z tem da mu pač izplača delnico oziroma ponudi plačilo za kolikor se mu zdi. Namreč če je to tako da si nekdo ki je v vlogi ali države ali lastnika privošči take stvare se je pa res za vprašati o smiselnosti delničarstva-lastništva.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2016 ob 14:44 špricar gost

      Radenska adijo. Poglejte si samo novi izgled OAZE, katastrofa ala KOFOLA. Še san boug ka se nejso spravili na izgled špricar Radenske.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.