https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Lovska družina Cankova obeležila 70. letnico delovanja

Cankova, 06.06.2016 ob 7:05  

Lovska družina Cankova je ob praznovanju 70-letnice obstoja povabila na lovski piknik z živo glasbo. Za vse obiskovalce so pripravili pester kulturni program, kateremu je sledila prava lovska pojedina z lovskim bogračem, jelenom v omaki in jedmi z žara.

Lovska družina Cankova je te dni obeležila prav častitljiv jubilej, namreč 70. let delovanja. Ob tej priložnosti so izdali bilten in povabili na prireditev. Slednjo so otvorili Prekmurski rogisti, katerim je sledil prihod lovskih praporov. Za tem je vse zbrane pozdravil starešina LD Cankova Valentin Trajbar, ki je izpostavil, da se lovske družine v veliki meri razlikujejo od delovanj ostalih društev. Temu je dodal, da vsak lovec mora imeti zelo dobro izurjenost povezave med možgani in roko, kajti svoje dejanje ne more več spraviti nazaj v prvotno stanje.

Ludvik Rituper, predsednik ZLD Prekmurja je temu dodal, da je edino prav, da se praznuje obletnice lovskih družin, saj se na tak način spominja zgodovine in s tem ljudi, ki so vse to začeli. Tudi član Strokovno-znanstvenega sveta LZS Srečko Felix Krope je v tem stilu opomnil na bogato tradicijo lovskih društev v Sloveniji, saj jih v letošnjem letu kar 169 obeležuje 70. letnico delovanja. Dodal je, da je zelo ponosen na zgodovino in na delo LD Cankova.

Poleg prekmurskih rogistov so v kulturnem delu programa nastopili tudi Lovski pevski zbor in MPZ DU Cankova. Prav tako so podelili številne plakete, priznanja, značke in razglasili častnega člana LD Cankova: Jožefa Flegarja.

Dejali so, da si lovci znajo razporediti svoj čas: ko je lepo vreme so na lovišču, ko pa je slabo vreme (kot je bilo tega dne), pa se zberejo pod šotorom, se kaj pomenijo in se poveselijo (kot je bilo tega dne). V tem stilu se je druženje ob lovski kulinariki, dobri kapljici in živi glasbi nadaljevalo pozno v noč.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2016 ob 12:27 đager gost

      Najboljše lovke so na sliki 43,čeravno malo starejše , pa vedno boljše od njihovih tovarišev lovcev !No če ni kateri slučajno (topel brat ). Pevovodkinja še vedno zelo dobro izgleda , pa čeprav iz zadnje strani !!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2016 ob 23:22 gost

      Moren se poscati, pevovodinja 😂😂😂

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.