https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ministrstvo za kmetijstvo objavilo načrt objave javnih razpisov za ukrepe PRP 2014–2020 do konca leta 2016

08.06.2016 ob 9:00  

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je minuli petek na spletnih straneh razvoja podeželja objavilo okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za ukrepe PRP 2014–2020 do konca leta 2016.

Terminski načrt opredeljuje javne razpise, ki bodo predvidoma objavljeni v drugi polovici leta 2016. Predvideni termini objav javnih razpisov za ukrepe/podukrepe PRP 2014-2020 so informativne narave in se lahko spreminjajo.

Za junij 2016 so predvidene naslednje objave: Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva (trije različni razpisi), Podpora za odpravo škode v gozdovih zaradi gozdnih požarov ter naravnih nesreč in katastrofičnih dogodkov, Podpora za naložbe v predelavo/trženje in/ali razvoj kmetijskih proizvodov, Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete. Avgusta 2016 je predvidena objava Podpora za naložbe v infrastrukturo, povezano z razvojem, posodabljanjem ali prilagoditvijo kmetijstva in gozdarstva. Septembra 2016 bi naj bili objavljeni trije razpisi: Podpora v naložbe v kmetijska gospodarstva (dva različna razpisa) in sodelovanje.  Oktobra 2016 bi naj sledili objavi za naslednja ukrepa oz. podukrepa: Podpora za naložbe v infrastrukturo, povezano z razvojem, posodabljanjem ali prilagoditvijo kmetijstva in gozdarstva in Podpora za naložbe v gozdarske tehnologije ter predelavo, mobilizacijo in trženje gozdnih proizvodov. V novembru 2016 bi naj sledila še objava Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.

Foto: siol.net

Objava javnega razpisa Podpora za naložbe v predelavo/trženje in/ali razvoj kmetijskih proizvodov bo odvisna od potrditve sheme državne pomoči s strani Evropske komisije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.