https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Črenšovcih se pritožujejo nad povečanim tovornim prometom

Črenšovci, 08.06.2016 ob 8:15  

V Občini Črenšovci ugotavljajo, da se je število tovornjakov na cestah bistveno povečalo z odprtjem pomurske avtoceste. Krajane jezi tovorni tranzitni promet skozi naselja Gornja Bistrica v smeri proti Beltincem in Melincem. Na tem delu je dovoljen le promet tovornih vozil za dostavo in za lokalni promet. Torej je na mestu vprašanje ali gre res samo za dostavo.

Nad povečanim prometom tovornih vozil skozi Gornjo Bistrico v smeri Beltincev in Melincev se pritožujejo tamkajšnji krajani. Črenšovski občinski svetnik Stanko Bohnec je na problematiko prometa težkih tovornjakov in vlačilcev opozoril že leta 2013 in predstavil podatke štetja prometa, ki so ga opravili. Tako so v štirih urah in pol našteli kar 27 tovornjakov iz smeri Ižakovcev in Melincev, kjer je prepovedana vožnja za tovorna vozila.

Policija redno opravlja nadzore

Tudi policijska statistika je zabeležila povečanje števila tovornih vozil na teh cestah. Kot je za Večer  povedala Suzana Rauš predstavnica pomurske policije, so med nadzorom prometa ugotovili, da cesto obremenjujejo vozniki tovornih vozil, ki smejo voziti po prometnici, saj jim to dovoljujeta dopolnilni tabli "dovoljeno za lokalni promet" in "dovoljeno za dostavo". Po besedah tiskovne predstavnice pomurske policije so policisti seznanjeni s problematiko tovornega prometa skozi Gornjo Bistrico in zaradi tega tudi redno opravljajo nadzore.

Pri tem pa dodajajo, da se ne sme zanemariti dejstvo, da je v občini Črenšovci nekaj podjetij, ki se ukvarjajo s prevozništvom in tudi ta promet se šteje za lokalni promet, ki je z označbami na cestišču dovoljen. Policisti so med nadzorom ugotovili, da najbolj obremenjujejo ceste prav vozniki tovornih vozil, ki jim je dovoljen lokalni promet in smejo voziti po teh cestah.

Vozili naj bi celo tuji vlačilci

Občinski svetnik Bohnec besedam predstavnici pomurske policije ne more pritrditi. Pri tem poudarja, da skozi Gornjo Bistrico vozi večji del tranzita tovornjakov iz smeri Lendave in Hrvaške. Po njegovih besedah vozniki tovornjakov uporabljajo te ceste kot bližnjice namesto uporabe državne ceste Lendava – Beltinci, saj naj bi bilo tukaj manj policijskih kontrol. Zabeležili pa so tudi tuja tovorna vozila, ki naj bi jih navigacijska naprava vodila po cesti skozi Gornjo Bistrico.

Župan Občine Črenšovci Anton Törnar je povedal, da je to znana zgodba, ki vsake toliko časa privre na dan. Pri tem dodaja: "Kaj je lahko rešitev? Postaviti še več prometnih znakov, ki bodo omejevali tudi domačine? To je trd oreh, ki ga bo težko streti!" Ob izgradnji pomurskega vodovoda so cesto preplastili. Obstaja pa bojazen, če bo promet ostal v tolikšnem obsegu, da bo cesta hitro spet potrebna obnove.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2016 ob 15:42 gost

      ŠTO BI RAD MEL MER NAJ SE ODSELI NEKAM KJER JE MIR. NEKAM NA GORIČKO.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2016 ob 21:34 zoli gost

      Ge pa te zdaj mate Čerensovčari vašega poslanca Horvata ka se največ oglaša in nega haska od njegega oglašanja pa blebetanja ?Napravite obvoznico pa te meli mer ali pa se odseliti v Orlošček v šumo kama spadate

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2016 ob 6:58 xy gost

      zoli idi si spij oli ka do ti možgani delali bole gladko

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.06.2016 ob 11:46 vaščan Gornje Bistrice gost

      Bohnecu je smetala postavitev simobilovega stolpa, zdaj mu smeta promet po cesti, pa kje živi ? Kaj on ne uporablja gsm, on se ne vozi po drugih cestah in tudi ubira bližnjice ? , kaj on ni zidal in so mu vozili tovornjaki material ? Res so nekateri čudaki. Gleda samo na svojo rit. Najboljše, da postavimo okrog Bistrice žično ograjo in barikade na cesto. li bi samo za svojo rit. Najboljše, da se ogradimo z žico ali da postanemo svoja banabvtavimo žico okrog bistrice smeta

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.06.2016 ob 15:11 gb gost

      bohnec šče pokazati ka nekaj dela

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.06.2016 ob 16:48 lajči gost

      motorna vozila so za na cesto, pridigarji so za v cerkev, seratorji so za odpad, jebi ga dobro bi bilou či bi meli zračni promet, pa promet po reki Muri, ka se še o tem ni razmišljalo?Pa bi se lahko, saj drugega dela v javnih ustanovah - občinah, parlamentu(Horvat)ni in bi lahko izmislili nekaj bolj žlahtnega.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.06.2016 ob 20:47 domačin gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.06.2016 ob 21:04 domačin gost

      Vsi, ki ste negativno komentirali prizadevanja domačina Bohneca verjetno ne poznate prometa, ki se odvija skozi Gornjo Bistrico. Ob štetju prometa se je skozi prepeljalo več vozil kot skozi središče Črenšovec.Policija seveda ob opozorilih vaščanov in občine pošlje patruljo z radarjem, katera pa ne kontrolira kamionov ali imajo potne naloge za dostavo na Gornjo Bistrico ali se peljejo le skozi in s tem kršijo prometni režim. Večinoma takrat nasrkamo domačini z osebnimi vozili za prekoračitev hitrosti. Seveda pa vse pove dejstvo, da so na piknik prevoznikov povabljeni tudi policisti...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.06.2016 ob 18:45 joušje gost

        "gnes še nej bilo niti ednuga šlepera" halo fundušari bar videte tovornjak, samo mudrijo ste si zvolili,

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.