https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Viktorija Kos predstavila svojo novo knjigo o umu, zavesti in čutenju

Murska Sobota, 08.06.2016 ob 15:00  

V murskosoboški knjižnici je avtorica Viktorija Kos predstavila svojo knjigo Zaživeti kot zavestno obdobje.

Avtorica je v svoji predstavitvi knjige omenila, da se pogosto se ne zavedamo svojih besed in ravnanja. Naši odzivi so nezavedni, avtomatski. Um, ki ima glavno besedo in vodi naše življenje, je potrebno obvladati.

Um deluje skozi čutila in je vez med fizičnim telesom in zavestjo ali dušo. Um je lahko naš najboljši prijatelj ali pa najhujši sovražnik. Večkrat se zdi, da je neukrotljiv, prenapolnjen z mislimi in občutki, zato je samoopazovanje nadvse važno. Pitagora je učil, da je najpomembnejše v življenju očistiti um. 

V nadaljevanju je predstavila ideje, misli in raziskovanja, do katerih so prišli Pitagora, Sokrat,Nikola Tesla, Dostojevski, ki razkrivajo razvoj človeške zavesti. Med svojim predavanjem je omenila, da nas učijo, kako si pridobiti resnično védenje in postati svobodno bitje. Njihova spoznanja, ki so malo znana, so predstavljena v tej knjigi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2016 ob 18:02 Stewen gost

      VIKTORIJA KOS - Poročilo je nepopolno, zato ga jaz, če bi bil urednik, ne bi nagradil s honorarjem. Verjetno bi bilo treba zapisati, kdo je Viktorija Kos, ki piše tako "težke" knjige.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.