https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ponedeljkov ribolov DOSOR-jevcev v Boračevi

 

Prvi ponedeljek v juniju je bil tradicionalno ribiški za skupino stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Ob 8.30 so se odpravili h »Gustijevemu ribniku« v sosednji Boračevi, ki so jih kot po strokovni ribiški plati spremljali Adolf Lamut, Jože Robar in Branko Karas. Slednji so dajalci nasvetov, pa tudi prinašalci kvalitetnega pribora in materiala za ribolov.


Prvič v življenju je ujela ribo, že kar po petih minutah ob ribniku, spremljevalka Tatjana Geč. Njen ulov je kar precej časa veljal za trofejnega in Tatjana ni več prijela za ribiško palico. Dve minuti pozneje je prvo ribo ta dan izvlekel stanovalec Smiljan Homec, ki je na koncu s sedmimi ulovljenimi ribami osvojil drugo mesto. Njemu je sledila stanovalka Nada Bregar, ki pa je bila lahko na koncu veliko bolj srečna. S trinajstimi ulovljenimi ribami je namreč osvojila prvo mesto. Tretje mesto pa je osvojil stanovalec Gabrijel Driggs, ki je šest rib ulovil šele po malici. Z manjšim ulovom so jim sledili: Branko Ločnikar (5 rib), Janez Perš (dve ribi), O Tone Kralj (dve ribi), Matej Kurbos (dve ribi), Hasan Macanović (dve ribi), Jože Urankar (dve ribi), Ratko Majstorović (eno ribo) in Pavle Zvara (eno ribo).

Spremljevalec Dani Miholič je ulovil 10 rib, organizatorka in spremljevalka ribolova Klaudija Zemljič pa je ulovila štiri ribe. Druga izmed organizatork, Rija Erveš,  je ob zaključku tokratnega junijskega ribolova opomnila, da so prvič v tej obliki ribili leta 2012. Naslednja tri leta je bil ribolov organiziran dvakrat letno in je torej tokrat bil ribolov že osmič  po vrsti. Udeležencev je povprečno bilo v vseh teh letih po osem, a tokrat 11. Prvi letošnji ponedeljek v juniju so nalovili skupno 43 rib, njihovi spremljevalci pa 15. Tako so v vodo »Gustijevega ribnika« v Boračevi vrnili skupno 58 rib. Prva trojica najboljših je prejela pokale, zmagovalka pa še knjigo »Zavarovana območja v Prlekiji«.

Lipe Juhart

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija