https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Asja Benčec ena izmed 12 prejemnic štipendije iz strani FIG na svetu

11.6.2016  

Asja Benčec iz DŠR Murska Sobota že dolgo časa velja za izjemno talentirano športnico in perspektivno gimnastičarko. Njen trud, pridno delo in uspehe je opazila tudi Mednarodna gimnastična zveza (FIG), ki ji je kot eni izmed dvanajstih Zemljank in Zemljanov podelila štipendijo, ki ji bo v pomoč na njeni nadaljnji športni poti.

Asja Benčec je že zelo zgodaj začela kazati svoj razkošen talent. Najprej v orodni gimnastiki, v zadnjih letih pa vedno bolj v skokih na veliki prožni ponjavi. Tako se je kot prva Slovenka udeležila mednarodnih tekem na tem orodju in tudi tam požela odlične rezultate (prva Slovenka, ki je zmagala na mednarodni tekmi v skokih na veliki prožni ponjavi) in kot prva Slovenka se je udeležila tudi mladinskega evropskega prvenstva letos v Španiji.

Vse skupaj je opazila tudi Mednarodna gimnastična zveza (FIG), ki je Asji dodelila štipendijo za nadaljnji športni razvoj. Pri tej štipendiji ne gre samo za denar, ki bo Asji omogočil dodatne treninge, temveč je to tudi svojevrstno častno priznanje Asji s strani Mednarodne gimnastične zveze, saj je FIG letos podelila le 12 takih štipendij na svetu.

Ob tej priložnosti je potrebno omeniti še trenerje, ki jo spremljajo na njeni poti od zgodnjega otroštva. Milica Menart, ki je na novo postavila temelje gimnastiki v Pomurju, je bila njena prva trenerka. Delo je nato prevzel Daniel Štraus, ki je v njihovem društvu pričel s treningi akrobatike in nato s treningi na veliki prožni ponjavi. Ker gre za atraktiven olimpijski šport, se treningov udeležuje vedno več otrok in DŠR Murska Sobota sodi med najuspešnejše v Sloveniji na veliki prožni ponjavi.

Prav v tolikšni meri pa gre zahvala tudi staršem, čeprav bi si zaslužili 1. mesto na lestvici zaslug, saj so glavni krivci, da so Asjo prvič pripeljali v "Partizan", da so jo vozili na treninge in vse skupaj finančno podprli.

Tudi vodstvo društva vsem skupaj iskreno čestita za doseženo veliko priznanje, Asji pa želijo nadaljnjo uspešno športno in tudi življenjsko pot, saj ravno te dni končuje osnovno šolo, kar velja za prvo veliko življenjsko prelomnico.

Foto in tekst: Darijo Ilič, predsednik DŠR Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.