https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Soboški učenci zmagali v košarki na festivalu športa mladih v Kopru

10.6.2016  

Po koncu razburljive sezone Košarkarskega Superšolarja so se ekipe starejših učencev in učenk zbrale na Festivalu športa mladih v Kopru, kjer so se pomerile v promocijskem državnem prvenstvu košarke 3x3. V vsaki kategoriji je sodelovalo osem ekip - finalistov košarkarskega superšolarja za starejše dečke in deklice - zmaga je pripadla učencem OŠ I Murska Sobota in učenkam OŠ Antona Globočnika.

Koprska Bonifika je gostila tradicionalni, že sedmi Festival športa mladih. Gre za najbolj množično vseslovensko športno prireditev interesnih programov športa otrok in mladine, ki je istočasno tudi sklepno dejanje osnovnošolskih športnih programov. Na tokratnem festivalu je aktivno sodelovala tudi Košarkarska zveza Slovenije, ki je v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica in partnerjem Petrolom na zunanjih košarkarskih igriščih športnega parka izvedla promocijsko državno prvenstvo v košarki 3x3.

Turnirja se je udeležilo po osem dekliških in fantovskih ekip - finalistov košarkarskega superšolarja za starejše dečke in deklice. Kljub dolgi sezoni je košarkarjem in košarkaricam ostalo še veliko energije in tako so tudi v igri 3x3 prikazali veliko želje, borbe ter odlične košarke.

Med učenci so se zmage veselili igralci OŠ I Murska Sobota, ki so v velikem finalu z bolj obrambno igro z 3:1 ugnali vrstnike iz OŠ Franc Rozman Stane Ljubljana. Še bolj razburljivo je bilo med dekleti, kjer so največ sreče imele Postojnčanke. V polfinalu in finalu so namreč zmagale šele po podaljšku, kjer je odločalo pravilo zlatega koša. Najboljše štiri ekipe v vsaki kategoriji so prejele praktična darila podjetja Petrol ter Košarkarske zveze Slovenije.

Prikazane igre mladih športnikov in športnic so vsekakor dober obet pred začetkom 13. sezone Samsung DP košarke 3x3. V prihodnje želijo, da bi se košarkarji in košarkarice za naslov prvakov borili tudi v uradnem tekmovanju v košarki 3x3 v okviru šolskih športnih tekmovanj.

IZIDI TURNIRJA V KOPRU - UČENCI

SKUPINA B

OŠ I MS : OŠ ANTONA UKMARJA KOPER (7:3)

OŠ I MS : OŠ ANICE ČERNEJEVE MAKOLE (6:4)

OŠ I MS  : OŠ MILOJKE ŠTRUKELJ N.GORICA (9:7)

POLFINALE: 

OŠ I MS : OŠ ŽIRI (8:3)

FINALE:

OŠ I MS : OŠ FRANC ROZMAN STANE  LJ (3:1)

VRSTNI RED:

1.   OŠ I MURSKA SOBOTA

2.   OŠ FRANC ROZMAN STANE LJUBLJANA

3.   OŠ ANTONA UKMARJA KOPER

4.   OŠ ŽIRI

Za ekipo OŠ I Murska Sobota so igrali: LUKA POJBIČ KOVAČIČ, TINE LALOVIČ, MATIC LALOVIČ, DOMEN ZIŠKO in GAL DOKL pod vodstvom trenerja in mentorja Petra Juteršnika.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.06.2016 ob 9:50 PANCHO VILLA gost

      Bravo OŠ1 što bi drujgi?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.