https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prekmurski špricer 2016 točijo v Puconcih

10.06.2016 ob 9:30  

Včeraj je v Vinogradniškem centru Ivanovci potekalo že  sedmo ocenjevanje Prekmurskega špricerja. Izmed 35 sodelujočih vinogradnikov je laskav naziv šel v roke Püconski oštariji in vinogradniku Štefanu Špilaku.


Prekmurski špricer prirejata Društvo vinogradnikov Goričko in Javna služba za kmetijsko svetovanje. Tokrat so pri špricerjih ocenjevali barvo, okus in sproščanje mehurčkov v špricerju. Špricerji za ocenjevanje so bili sestavljeni iz decilitra vina in decilitra mineralne vode. Članov ocenjevalne komisije je bilo pet. Po prvem krogu ocenjevanja je bilo izbranih deset najboljših špricerjev. Nato so le te še enkrat razvrstili in določili končnega zmagovalca.

Na ocenjevanju je sodelovalo 35 vinogradnikov, ki vse skupaj z vinom zalagajo 85 lokalov po Prekmurju. Naziv Prekmurski špricer je prejela Püconska oštarija, ki toči vino Štefana Špilaka. Na drugo mesto so se uvrstili kar trije lokali, ki točijo vino Rudija Sveteca. To so Goštišče pri Rudiju, Trgovina ob Krki in Kava bar Mija v Puconcih in Markovcih. Tretje mesto pa si je prislužil špricer,ki ga strežejo v okrepčevalnici Gorička Raužica Bettina, pridelovalec vina je Franc Flegar.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Sicer so na ocenjevanju lahko z vini sodelovali vsi lokali, ki točijo vino iz Vinorodnega okoliša Prekmurja.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2016 ob 9:52 Stewen gost

      PREKMURSKI ŠPRICER - Verjamem, da se je komisija držala pravilnika in izbrala naj...špricer. Imam pa pripombo, da ocenjevanje, ki se ga gredo v Društvu vinogradnikov GORIČKO, ne more moralno izbrati prekmurskega špricera, kvečjemu GORIČKI špricer. V ocenjevanju ni bilo vin iz drugih okolišev, na primer iz Lendavskih goric, kjer so vina, menda nekoliko kiselkasta, pravšnja za špricer, ki potem, ko ga (na dobro podlago) izpijemo - "vreže". Nekoordinacija z Lendavo se maščuje: na Bogračfestu in Lendavski tragatvi bodo nudili LENDAVSKI ŠPRICER. In ta ne bo v kičastih "goričkih" kozarcih (spominjajo na kozarce za oranžado), ampak v klasičnih, podobnih sodčkom. Da pa ne bi izzvenelo, da delam reklamo za alkohol, naj dodam: prekomerno uživanje alkohola škodi zdravju

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.