https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na srečanju treh dežel se je govorilo le en jezik: jezik prijateljstva

Trdkova, 13.06.2016 ob 9:00  

Srečanje treh dežel: Slovenije, Avstrije in Madžarske je potekalo v znamenju pohoda na Tromejnik. Organizator srečanja na slovenski strani je bilo Planinsko društvo Goričko Tromeja.

Nedeljski popoldan je na tromeji bil začrtan na prav poseben način: s pohodom. Planinsko društvo Goričko Tromeja je za pohodnike na točki zbirališča pozdravilo s hrano in pijačo, dan pa so popestrili tudi glasbeniki iz slovenske in avstrijske strani. Zbrane so pozdravili župana sodelujočih občin in tudi Stanka Dešnik, direktorica KPG, ki je povedala, da si bodo tudi na KPG v prihodnje prizadevali za to, da bi dogodek postal tradicionalen. Župana iz slovenske in avstrijske strani  sta izpostavila, da je deževno vreme v veliki meri razlog za to, da se pohoda ni udeležilo toliko ljudi, kot bi se jih v lepem vremenu. A da so se vseeno številno potrudili in se tudi v dežju podali na tromejo in s tem pokazali, da kdo je tega dne želel priti na tromejo, je tudi prišel.

Slovenske pohodnike je pot vodila od okrepčevalnice Rak na Gornjih Slavečih. Pri gostilni Lang na avstrijski strani so se jim pridružili avstrijski pohodniki, madžarski pa so se skupini pohodnikov priključili tik pred tromejo. Do cilja so prišli dobre volje in s tem dokazali, da se ne zmenijo za bolj kislo vreme, saj če je prava družba, vreme ni pomembno. Seveda so številni priložnost izkoristili tudi za kakšno fotografijo na tromeji. So pa srečanje popestrili že prej omenjeni slovenski in avstrijski glasbeniki, ki so pri tromeji, kot uvod v popoldan, skupaj zaigrali in s tem dokazali, da pesem združuje ljudi, čeprav je poznavanje katerega jezika včasih problem.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.06.2016 ob 21:34 selo gost

      Kakši pa te ge ta gezik prijateljstva ? Ha,somarge

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.